Pojke påkörd – förare smet från platsen

1 av 4
NYHETER

En nioårig pojke har blivit påkörd i Burlöv utanför Malmö.

Föraren som orsakade olyckan smet sedan från platsen.

– Det är ju ens skyldighet att stanna kvar vid en olycksplats, säger Maya Forstenius vid polisen i region syd.

Det var vid 15.45 som olyckan inträffade vid köpcentret Burlöv Center utanför Malmö. Skadeläget för pojken är i nuläget oklart, han har förts till sjukhus i ambulans.

Pojken, som är nio år, har inte suttit i något fordon utan blivit påkörd på gatan. Han ska enligt vittnesuppgifter från platsen ha gått över ett övergångsställe när bilen kom i hög hastighet och körde på honom. Den högsta tillåtna hastigheten på Lundavägen är 50 kilometer i timmen men vittnen säger att bilen körde snabbare än så.

– Föraren har kommit i betydligt högre hastighet, säger Mikael Nilsson, Aftonbladets fotograf på plats.

”Skyldighet att stanna”

Pojken föll omkull vid krocken och föraren som orsakade olyckan smet sedan från platsen. Kort därefter anlände flera ambulansteam och pojken är nu förd till Lunds universitetssjukhus barnakut.

– Det är ju ens skyldighet att stanna kvar vid en olycksplats om man på något sätt är inblandad, säger Maya Forstenius, polisens presstalesperson i region syd.

Vägen som olyckan skedde på är en raksträcka och föraren ska enligt uppgift inte ha kunnat få solen i ögonen i samband med krocken. Polisen åkte till platsen för att hämta in uppgifter och för att komma den smitande föraren på spåren.

Klarade sig med skrapsår

Det visade sig senare att pojken mirakulöst klarat sig med skrapsår efter händelsen. Han är dock chockad och polisen har inte kunnat höra honom.

Uppgifterna som kommit till polisen är att en silverfärgad bil ska vara inblandad. Maya Forstenius säger att polisen är intresserad av att komma i kontakt med fler som kan ha sett händelsen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Burlöv