Antonios hjälteinsats – tog emot kvinnan som hoppade från tredje våningen

Av: Simon Krona

Publicerad:

Kvinnan låg och sov när det började brinna i trapphuset. När hon vaknade var lägenheten rökfylld och hennes sista utväg var att hoppa från sovrumsfönstret. Ett fall från tredje våningen som hade lett till döden – om det inte vore för att grannar och förbipasserande ingrep.

– Hon tackade mig hundra gånger om, säger Antonio Vazquez som var en av hjältarna.

Den 47-åriga kvinnan vaknade upp till en fullt utvecklad brand i trapphuset efter att ett elskåp fattat eld. Hennes lägenhet i Cedeira i Spanien hade fyllts med rök. Den enda utvägen var sovrumsfönstret.

Antonio Vazquez var ute och gick med sin flickvän när han fick syn på röken som vällde ut ur fönstret på tredje våningen.

– En kille skrek förtvivlat efter sin fru. Han försökte gå in i huset men det var omöjligt, branden var för stor, säger han till Aftonbladet.

Ropade efter sin make

Grannar och förbipasserande ringde larmnumret men ingen från räddningstjänsten hade hunnit dit.

Kvinnan skrek till sin man på marken att hon kommer dö. Han grät och skrek tillbaka att han var ledsen att han inte kunde komma upp och rädda henne.

Men sen skrek han ”älskling, jag vet att du är modig. Hoppa!”

Endast iförd underkläder tog hon chansen och hoppade. På videon från händelsen syns hur Antonio Vazques, i röd jacka, tillsammans med en grupp andra håller upp en filt för att dämpa hennes fall. På vägen ner slår hon i ett fönsterbleck.

Överlevde mirakulöst

Antonio berättar hur han tog emot kvinnan med all kraft han kunde. Filten gick sönder och kvinnan landade på asfalten.

Mirakulöst nog överlevde hon och kunde föras till sjukhus med lindriga skador, skriver lokala medier. Enligt den lokala räddningstjänsten hade hon dött om det inte vore för att grannarna dämpade hennes fall med filten.

– Hon tackade mig hundra gånger om. Jag sa till henne att det inte behövdes. Det enda jag vill är att någon annan finns där för att hålla upp filten för mig om jag måste hoppa någon dag, säger Antonio Vazquez.

Publicerad: