14-åringen åkte buss till mordplatsen – skulle han träffa någon?

NYHETER

Norska polisen kartlägger mordoffrens sista tid i livet – vädjar till allmänheten

1 av 3

Något av det sista 14-årige Jakob Abdullahi Hassan gjorde i livet var att ta bussen i Kristiansand.

Han gick av vid hållpatsen Marviksveien/Freyasdalsveien nära brottsplatsen och polisens mordutredare vädjar nu till allmänheten om uppgifter rörande bussturen, rapporterar VG.

– Vi är mycket intresserade av att komma i kontakt med personer som vet vart han var på väg, sa utredningsledaren Terje Kaddeberg Skaar på en presskonferens i dag.

14-årige Jakob Abdullahi Hassan och Tone Ilebekk, 48, knivmördades vid en skola i norska Kristiansand i går. Polisens mordutredare håller nu på att kartlägga offrens sista timmar i livet.

Något av det sista Jakob Abdullahi Hassan gjorde var att ta bussen i Kristiansand.

– Han gick på bussen på Henrik Wergelands gate klockan 15.30 och klev av nära brottsplatsen. Det är en busstur som tar 10-12 minuter, sa utredningsledaren Terje Kaddeberg Skaar på en presskonferens i dag, rapporterar VG.

Vädjar till allmänheten

14-åringen fångades på en film från en övervakningskamera på bussen.

Polisen är mycket intresserade av detaljer kring bussturen.

– Hade han bestämt träff med någon? I så fall vem då? Alla som har information om det vill vi ska kontakta polisen, säger Terje Kaddeberg Skaar.

Utöver informationen om bussturen berättade också polisen på presskonferensen om att man fått loss intressanta uppgifter rörande 14-åringens användning av sin mobiltelefon.

– Det är information som vi kommer att utreda närmare.

Ingen gripen

Polisen vill också komma i kontakt med fler personer som uppehöll sig i närheten av brottsplatsen vid tiden för mordet. Hittills har man förhört omkring 60 personer men än så länge är ingen misstänkt gärningsman gripen.

Hassans vänner och närmsta umgängeskrets kartläggs också just nu av mordutredarna. Polisen vet fortfarande inte om det rör sig om en eller flera gärningsmän.

I nuläget har mordutredarna inte kommit i kontakt med någon person som bevittnat mordet.