Melker, 10, vill köra skoter – kräver lagändring av Löfven

Foto: För ungefär en månad sedan skrev tioårige Melker brev till Sveriges regering och riksdag. Nu har Löfven svarat.
NYHETER

Tioårige Melker Kjellgren älskar att köra skoter. Han ville att barn skulle få köra på skoterleder och skrev ett brev till Sveriges regering. Nu har Stefan Löfven svarat, skriver SVT Nyheter Jämtland.

Melker Kjellgen, 10, från Duved i Jämtland har kört skoter i ungefär två år. Vanligtvis kör han bara hemma på ett inhägnat område, men han skulle gärna vilja köra på markerade skoterleder. Enligt lag måste man dock vara 16 år gammal för att få göra det.

– Jag gillar att köra skoter och jag ville åka med min pappa på leder, säger Melker till Aftonbladet.

Därför skrev han ett brev till Sveriges regering och riksdag där han föreslog en lagändring som gör det möjligt för yngre barn att köra skoter på markerade leder. Idén att skriva brev till politiker kom han på själv – när de var ute och körde skoter.

”Löfven gillar också att köra skoter”

Efter ungefär en månads väntan fick han svar från statsministern.

– Han skrev att han också gillade att köra skoter och att det är farligt för barn att åka på leder om man inte har någon kontroll, säger Melker.

Löfven skrev att han själv tycker om att åka skoter men att man måste kunna köra säkert och att 16-årsgränsen därför är bra, skriver SVT Nyheter Jämtland.

Även om Melker egentligen hade hoppats på ett annat svar, så verkar han ändå väldigt nöjd med att ha fått brev från Stefan Löfven.

– Det kändes roligt och coolt att få svar av statsministern, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM