Personbil sprängd i Malmö

Foto: Patrick persson
Bakdelen av bilen har fläkts upp.
NYHETER

Polisen har fått in massor av samtal om en kraftig smäll i centrala Malmö.

– Vi har hittat en bil som kan sättas i samband med detta. Det är en bil som fått någon form av laddning på sig, säger Morgan Eriksson, polisens vakthavande befäl.

Larmen började rasa in till polisen klockan 00.24. Personer ringde från flera olika platser i Malmö då smällen hördes över en stor del av staden.

Efter att polisen åkt omkring i centrala delarna ett tag hittade de en mindre personbil på Fagerstagatan i stadsdelen Möllevången. Det visar sig att den detonerats med en sprängladdning.

”Har fått någon laddning”

– Nu har vi hittat en bil som kan sättas i samband med detta. Vi vet bara att det är en bil som fått någon form av laddning på sig, säger Morgan Eriksson, polisens vakthavande befäl i region syd.

Vad är det för laddning?

– Jag vet inte vilken typ av laddning. Det kan vara smällare eller något av det kraftigare slaget. Men det har ekat bra mellan huskropparna där. Man kan säga att den är påverkad av något den detonerat av, säger Eriksson.

Bakluckan bortsprängd

Bilens bakre delar och där tanklocket suttit är förstörda. Fordonet är taget i beslag och kommer att bärgas från platsen. Därefter ska polisens tekniker undersöka vad exakt som har hänt.

– De har inte satt någon rubricering än. Det kan vara framkallande av fara för annan, säger Morgan Eriksson.

Ingen person har skadats eller gripits för händelsen.

Under kvällen misstänker även polisen att två bilar satts i brand på Södra Grängesbergsgatan i Malmö. Polisen ser inget samband mellan händelserna.