Tänkta asylboenden eldhärjade i natt

avErik Melin

Publicerad:
Uppdaterad:

En byggnad som skulle bli HVB-hem för ensakommande asylsökande eldhärjades inatt, i Klippan i Skåne.

Det är inte känt hur branden startat.

– Teknikerna får göra sitt, så får vi se vad vi kommer fram till senare, säger Calle Persson, presstalesman vid polisen region syd.

Ytterligare ett tänkt asylboende brann i Sätila i Västra Götaland under natten.

Larmet om branden kom in vid 03.42 under natten mot lördag. Rök från en byggnad på Södra skolgatan hade då spridit sig till en intilliggande skola, där ett automatlarm löste ut.

Den brinnande byggnaden var tom och höll på att renoveras för att i framtiden kunna hysa ett HVB-hem som skulle ta emot ensamkommande flyktingbarn.

– Det finns inga misstankar om att någon befunnit sig i huset, men helt säkra kan vi givetvis inte vara förrän teknikerna gjort sin undersökning, säger Calle Persson.

Händelsen rubriceras som mordbrand och branden misstänks vara anlagd.

Byggnaden har spärrats av och när räddningstjänsten är klar på platsen och värmen lagt sig kommer polisen att genomföra sin tekniska undersökning.

Ytterligare bränder

I Sätila i Västra Götaland brann tre byggnader på lördagsmorgonen. Byggnaderna ligger på Smälterydsanstalten utanför Borås och har de senaste månaderna förberetts för att kunna ta emot asylsökande.

Ingen person skadades i bränderna i Sätila, som tros vara anlagda, skriver Expressen.

En stuga på Lysingsbadet i Västervik brann också i natt. Den används av Migrationsverket som hem åt asylsökande. Branden tros inte vara anlagd och polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, rapporterar P4 Kalmar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Klippan

Bränder