Här uppfylls lärarens sista önskan: Ville ha skolmaterial

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Innan den amerikanske läraren Tammy Waddell gick bort i cancer uttryckte hon en sista önskan – att folk skulle skänka skolmaterial istället för blommor, skriver The Independent.

Läraren Tammy Waddell, från Georgia i USA, dog nyligen i cancer 58 år gammal, skriver The Independent. Under 30 år har hon arbetat som lärare och ägnat sin tid åt att göra livet enklare för sina elever – något hon även ville göra en sista gång efter sin död.

Inför sin begravning önskade hon att deltagarna skulle ha med sig skolmaterial – istället för blommor. Och responsens på hennes förfrågan var överväldigande, skriver The Independent.

Min kusins sista önskan till hennes begravning var ryggsäckar fulla av material till hennes elever istället för blommor. Hon var en lärare till slutet”, skriver Tammys kusin Brad Johnson på Twitter som fångade ryggsäckarna på bild.

Det var cirka hundra lärare som bar ut ryggsäckarna ut från kyrkan och till sina skolor.
Det var hjärtvärmande”, skriver Brad i sin tweet.

1 av 2 | Foto: Skärmdump Twitter
På begravningen hade deltagarna med sig skolmaterial istället för blommor.

Läraren hyllas

Efter att Brad delade med sig av den fina gesten har historien spridit sig som en löpeld i sociala medier. Han har även lämnat ut skolans adress för den som önskar att donera skolmaterial till skolan.

Tammy hyllas nu för sin inställning och hängivenhet till sina elever och yrket.

Så vackert. Jag kan tänka mig att hon var en fantastisk kvinna och lärare med ett omtänksamt hjärta. Jag är så ledsen för er förslut, alla tankar till hennes familj och elever”, skriver en person på Twitter.

Och på en dödsruna på nätet lyder beskrivningen av Tammy så här: ”Hon hade passion för läs- och skrivkunnighet och tyckte att varje barn förtjänade möjligheten till att lära sig”.

Publicerad: