Polisen vädjar om hjälp att lösa oförklarliga knivmordet

avAdam Westin

NYHETER

Natten mot onsdag knivmördades en man i centrala Göteborg.

Polisen vet varken exakt var mannen mördades eller vad som ligger bakom våldsbrottet.

Nu går polisen ut med detaljer om mannens utseende och kläder – och vädjar att alla som kan ha sett något misstänkt under natten hör av sig.

– Det verkar vara en helt vanlig människa som har drabbats. Det är väldigt tragiskt, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Foto: Anders Deros
Polis på plats efter att en man hittats knivhuggen vid Odinplatsen i Göteborg.

I onsdags morse larmades en polispatrull till en rondell vid Odinsplatsen, vid Stampen i centrala Göteborg.

En man hittades med stickskador i buken, och fördes till Sahlgrenska sjukhuset där han senare dog av skadorna.

Men mordet framstår som ett mysterium för polisen.

Bor med flickvän i Göteborg

Den mördade mannen har inget brottsligt förflutet, är i 30-årsåldern och australiensisk medborgare. Han är bosatt i Göteborg, där han lever med en flickvän.

Även om mannen hittades på Odinsplatsen vet polisen inte om det var där som den dödliga knivskärningen ägde rum. Det finns ingen misstänkt för brottet, som utreds som mord.

– Vi behöver hjälp här, för att få fram mer uppgifter helt enkelt. Har man sett någonting som kan vara av intresse, minsta lilla grej, som personer eller fordon som känns avvikande, tycker jag att man ska ringa 114 14 så får vi avgöra om det är intressant, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

”Vi är intresserade av allt”

Det sista någon sett av 30-åringen var vid 03.45 på onsdag kväll, då mannen lämnade en privatperson på Södra vägen.

Klockan 04.32 hittades han svårt knivskuren vid Odinsplatsen, en dryg kilometer därifrån.

– Det finns många vägar han kan ha tagit sig till Odinsplatsen, om han gick. Han skulle kunnat ha fått skjuts också. Vi är intresserade av alla tänkbara uppgifter, säger Peter Adlersson.

I hopp om att komma längre i utredningen har polisen skrivit på sin hemsida hur den mördade mannen ser ut och var klädd.

Den australiensiska mannen beskrivs som 185 centimeter lång med normal kroppsbyggnad. Håret är mörkt och halvlångt. Han hade mörk, något längre skäggstubb.

Mannen i 30-årsåldern var klädd i brunröd mössa av märket ”Carhartt”, svart tunn dunjacka av märket ”North Face”, mörkblå chinos och svarta skor.

Hade telefonen kvar

Ett rån som urartat skulle kunna vara en tänkbar förklaring – men mannen hade telefon och andra tillhörigheter på sig när han hittades.

– Vi utesluter inte ett rån ändå, man kan ha blivit avbruten och så kan det ha gått snett, men vi vet inte, säger Peter Adlersson vid polisens ledningscentral.

Det finns inga vittnesuppgifter till våldsbrottet, och ingen övervakningsfilm som har kunnat visa vad som hänt mannen efter att han sist sågs vid Södra vägen.

– Vi har kunnat ringa in en tid i alla fall. Men vi vet inte var brottet ägt rum, och det verkar vara en helt vanlig människa som har drabbats. Det är väldigt tragiskt, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Vet du mer – ring polisen på 114 14.

Det är vanligaste mordvapnet 00:24
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Göteborg