Avspärrningar efter pulverlarm på transportföretag – var ofarligt

NYHETER

Ett paket gick under fredagen sönder och läckte ut ett misstänkt vitt pulver på ett transportföretag på Lastgatan i Örebro.

Polis, räddningstjänst och smittskyddsläkare larmades till platsen och fem personer som haft direktkontakt med ämnet togs om hand.

Pulvret visade sig senare vara ofarligt.

Larmet om händelsen inkom klockan 11.56 på fredagen.

Ett paket från ett utländskt företag hade då gått sönder och vitt pulver hade läckt ut på ett transportföretag på Lastgatan i Örebro.

Både polis, räddningstjänst och ambulans befinner sig på platsen som har spärrats av i väntan på en smittskyddsläkare och bombskyddet.

– Det finns omständigheter som gör att vi vill veta vad detta är, säger Stefan Wickberg vid polisen.

Han tillägger att man lokaliserat de personer som varit i kontakt med ämnet och att fyra personer har förts till sjukhus för kontroll.

– Vi har även fått kontakt med den utländska firman som skickat paketet för att få reda på mer kring omständigheterna, säger Stefan Wickberg.

Inte något farligt

Dock finns det ingenting i nuläget som tyder på att det skulle vara farligt.

– Det finns ingenting konkret som tyder på det, tvärtom har vi all anledning att tro att det inte skulle vara det, men det går inte helt att utesluta än.

– Vi vill helt enkelt ha klara besked om vad det är för ämne, säger Wickberg.

Enligt SVT Nyheter Örebro är paket stort som en lunchlåda.

Senare meddelade smittskyddsläkaren att pulvret inte var något farligt och att de fem personer som haft kontakt med ämnet inte behöver uppsöka sjukvård.

ARTIKELN HANDLAR OM

Örebro