Linköping

Elev utmanade rektor i armbrytning – bröt armen

Av: 

Malin Wigen

NYHETER

Efter flera månaders tjat gick rektorn till slut med på att bryta arm med eleven. Men det slutade inte riktigt som eleven tänkt sig.

Händelsen, som har anmälts till Arbetsmiljöverket, utspelade sig på en gymnasieskola i Linköping.

En elev på skolan ska ha utmanat skolans rektor på armbrytning under cirka 10-12 månaders tid – som en kul grej. Rektorn ska ha sagt nej varje gång men förra veckan, när han återigen fick frågan, blev svaret ja då han såg det som en rolig aktivitet och som ett sätt att integrera med eleverna och skapa gemenskap och glädje.

På elevens önskemål skulle armbrytningen ske med vänster arm då denne är vänsterhänt, vilket framgår i anmälan.

Montage.
Montage.

Hördes ett ”pop”

När de väl satte igång tog eleven ledningen och rektorn höll emot utan någon större ansträngning. Men sedan tog det roliga slut. När eleven tog i hördes ett ”pop” – ljudet av elevens arm som bröts. Frakturen uppstod på överarmen, mellan armbågen och axeln, enligt anmälan.

Rektorn följde med eleven till akuten och stannade där hela kvällen, och hjälpte sedan eleven att hämta ut smärtstillande medicin. Som tur är kommer eleven inte behövas opereras om läkningsprocessen går som den ska.

Vårdnadshavarna hämtade eleven och de ska ha varit lugna och tacksamma för rektorns bemötande och agerande i samband med olyckshändelsen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu fortsätter sommarrean hos Åhléns – 50 % rabatt på kläder och inredning

Åhlens

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Linköping

Skola & utbildning

AV, Arbetsmiljöverket