Nyheter

Tax att banta!

Av: 

Ida Gustafsson

NYHETER

Långa promenader, strikt diet och en bukplastik var taxen Obies biljett till en lyckad viktresa.

Nära två tredjedelar av hunden försvann med bantningskuren, skriver Daily Mail.

Taxen Obie i Oregon i Usa hade inte ett stort problem när Nora Vanatta tog över honom.
Han var ett stort problem.

Magen skavdes

De tidigare ägarna var ett äldre par som visade sin kärlek till sin hund med obegränsade mängder med mat. Men få tillfällen till motion.

– Han är verkligen söt och kärleksfull. Han var uppenbarligen älskad och han är en glädje att handskas med. De äldre ägarna kunde helt enkelt inte säga nej till de där stora bruna ögonen, säger Nora Vanatta till Daily Mail.

Till slut vägde Obie 35 kilo, mer än dubbelt så mycket som normalvikten för en tax.

Han var så tjock att hans enorma mage skavdes mot marken när han gick. Så pass mycket att han fick släpmärken på buken. 

När han kom till djurskötaren Nora Vanatta förra sommaren satte hon honom på en strikt diet och hydroterapi på en gång. Och med hjälp av mycket motion hade han i våras tappat 18 kilo. Och viktraset fortsatte under sommaren, nu väger Obie 12 kilo.

Varit i tv

Men tiden som överviktig satte sina spår - taxen fick hängande hudsjok på magen. Och i september genomgick han en bukplastikoperation för att ta bort över ett kilo överskottshud.

Obies bantning har uppmärksammats i hela USA. Nora Vanatta startade en facebooksida i Obies namn och över 100 000 facebookanvändare har följt hans kamp mot kilona. Och duon har varit med i flera tv-program där de pratat om hans drastiska viktnedgång.

– Det är så viktigt att introducera valpar såväl som barn till en hälsosam livsstil och matvanor så snart det är möjligt, säger Nora Vanatta.

ANNONS

Nya Mumin-muggarna med Lilla My och Stinky finns hos Cervera – förboka redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert: