Nya rapporten: Så förberedde Stephen Paddock Las Vegas-dådet

avSebastian Laneby

1 av 5 | Foto: Las Vegas Metropolitan Police Department / TT / NTB Scanpix

Han sökte efter andra potentiella mål, tog reda på hur den amerikanska insatsstyrkan arbetar och hade barnporr på datorn.

I en ny rapport går polisen ut med flera detaljer om den värsta masskjutningen i USA:s moderna historia – och vad gärningsmannen Stephen Paddock, 64, gjorde inför dådet.

Det var 1 oktober i fjol som Stephen Paddock, 64, öppnade eld från sitt hotellrum på Mandalay Bay och sköt ihjäl 58 personer på countryfestivalen Route 91 Harvest i Las Vegas.

Tidigare har det rapporterats om 500 skadade, men i en preliminär rapport om utredningen efter dådet, som släpptes av polisen under fredagen, höjs nu siffran på skadade personer till 851.

Inte hittat motiv

Utredarna har fortfarande inte kunnat hitta något motiv till masskjutningen.

Tidigare utreddes Stephen Paddocks flickvän Marilou Danley, som var i Filippinerna vid tidpunkten för skottlossningen, som "intressant för utredningen", men polisen går nu ut med att hon inte kommer att åtalas, skriver CBS News.

Ny intressant person

Paddock ska ha agerat ensam, men polisen uppger nu att det finns en annan ny person som är intressant. Dock inte på vilket sätt.

I den 81-sidiga rapporten går det också att läsa att det inte finns något som tyder på att Paddock radikaliserats eller att han skulle tillhöra någon utländsk terrorgrupp.

Polisen har gått igenom videomaterial på uppåt 22 000 timmar, 2 000 spår, cirka 250 000 bilder, dna-träffar och otaliga förhör.

Foto: TT / NTB Scanpix
Las Vegas-mördaren Stephen Paddock, 64

Sökte efter andra potentiella mål

I Paddocks dator och mobiltelefon har polisen hittat sökhistorik på att han noggrant försökt ta reda på hur den amerikanska SWAT-styrkan arbetar.

Han har också sökt efter andra potentiella mål som publika evenemang, hur många människor som besöker olika konserter i Las Vegas och antalet personer som brukar befinna sig på stranden i Santa Monica.

Barnporr på datorn

Polisen har också hittat barnpornografi på Paddocks dator, rapporterar Daily Mail.

Den släppta rapporten innehåller 28 foton från utredningen, bland annat från Paddocks hotellrum på Mandalay Bay, som tidigare inte publicerats.

Opublicerade bilder

Bilderna visar hur 64-åringen satte upp övervakningskameror utanför hotellrummet som han kunde hålla koll på via en dator inne i sviten.

Fotona visar också den vapenarsenal som Paddock använde, hans svarta minivan och sprängämnet Tannerite som förvarades i bilen.

Stephen Paddock påträffades död när polisen sprängde sig in på hans hotellrum på 32:a våningen efter dådet 1 oktober.

Han hade då skjutit sig själv i huvudet.

ARTIKELN HANDLAR OM