Man begärd häktad för mystiskt mord i Göteborg

NYHETER

Den australiske mannen knivskars till döds i centrala Göteborg.

Nu har en man i 25-årsåldern begärts häktad misstänkt för mord.

– Det förefaller ha handlat om ett slumpmässigt sammanträffande utomhus, säger kammaråklagare Niklas Högdén till GP.

Foto: Anders Deros
Polis på plats efter att en oidentifierad man knivhuggits vid Odinplatsen i Göteborg.

Offret, en man i 30-årsåldern, är en australisk medborgare som bodde i Göteborg med sin flickvän. Han avled på sjukhus efter att ha hittats svårt knivskuren på Odinsplatsen i centrala Göteborg den 20 december.

Mordet har förbryllat polisen. Den döde mannen är inte känd av polisen sedan tidigare och han hade sina värdesaker kvar, vilket talar emot att det rör sig om ett rån som urartat. För att få hjälp i utredningen gick polisen ut med ett signalement på mannen fredagen innan jul.

Under söndagen begärdes en man i 25-årsåldern, som tidigare gripits och anhållits, häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Han greps under fredagsmorgonen, men är ännu inte hörd med sin försvarare närvarande. Därför vet jag inte vilken inställning mannen har, sa kammaråklagare Niklas Högdén till GP i samband med att mannen anhölls.

Häktningsförhandlingen sker på måndagsmorgonen i Göteborgs tingsrätt. Den misstänkte är sedan tidigare dömd för bland annat narkotikabrott och vapenbrott.

Den mördade mannen sågs senast när han besökte en bekant i en lägenhet på Södra vägen vid Heden någon kilometer bort från Odinsplatsen. Han tros ha varit på väg hem i natten när han attackerades.

Niklas Högdén berättar för GP att det inte finns någon som helst relation mellan den australiske mannen och den misstänkte.

– De känner inte alls varandra. Det förefaller ha handlat om ett slumpmässigt sammanträffande utomhus, säger åklagaren till tidningen.

Brottsstatistik: Så många dödas varje år i Sverige 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg

Australien