Bush den äldre städar upp efter sonen

NYHETER

Enligt Bill Clinton ska han ut i världen och tala samarbete efter presidentvalet 2008

Foto: George Bush sr och Bill Clinton under en ceremoni efter tsunamikatastrofen.

I valet för 15 år sedan var de bittra fiender.

Nu ryktas det om att de forna rivalerna Bill Clinton och George Bush den äldre ska ut i världen för att predika amerikanskt samarbete.

Enligt Clinton för att reparera skadorna efter den sittande presidentens tid vid makten.

Bill Clinton kom med det oväntade utspelet i går när han svarade på frågan om vilken som blir hustrun Hillarys första uppgift om hon väljs till USA:s nästa president.

– Det första hon tänker göra, för det är en sak man kan göra utan att stifta en lag, är att skicka mig, förre president Bush och en grupp andra människor ut i världen för att berätta att Amerika åter är intresserat av att göra affärer och samarbeta, sa Clinton enligt CNN.

Har inte kommenterat

På så sätt skulle George Bush den äldre hjälpa till att reparera sonen George W Bush dåliga rykte ute i världen.

George Bush den äldre har själv inte kommenterat Clintons utspel. Det har däremot republikanska partiet gjort. Men budskapet från talesmannen Danny Diaz är kryptiskt.

– 2009 kommer en republikansk president att arbeta tillsammans med vänner och allierade utomlands för att fortsätta göra vår nation säker, sa Diaz.

Setts på resor

– Det amerikanska folket förväntar sig att våra ledare - både sittande och före detta - kommer med lösningar på de utmaningar som vår nation står inför.

1992 var Bill Clinton och George H W Bush bittra fiender i det årets presidentvalskampanj. På senare år har rivalerna närmat sig varandra och ofta setts tillsammans på olika resor och evenemang. I samband med orkanen Katrina för två år sedan startade de båda en välgörenhetskampanj, uppger CNN.

Det går allt sämre för Hillary Clinton i opinionsmätningarna och de främsta konkurrenterna till att bli demokraternas presidentkandidat knappar in. Om det här är ett försök från hennes make Bill att hjälpa till är oklart.

ARTIKELN HANDLAR OM