Bytte kontinent – för sporten

NYHETER

Wayne lämnade livet i Australien för sitt älskade fotbollslag

Foto: Wayne Scullino tillsammans med frun Kelly och sönerna Luc, 9 månader, och Ben, 2 utanför Green Bay Packers arena

Wayne Scullino, 30, har sålt sitt hus, sagt upp sig från sitt jobb och tagit med sig familjen till en annan världsdel.

Varför?

Allt för kärleken till amerikanska fotbollslaget Green Bay Packers.

Ett femton år gammalt videoband ligger bakom en familjs flytt från ett varmt och soligt Sydney till ett betydligt kallare USA.

På videobandet fanns klipp från en amerikansk fotbollsmatch mellan Green Bay Packers och Minnesota Vikings och det var Wayne Scullinos första möte med laget som skulle förändra hans liv.

Lämnade allt och flyttade till USA

Han såg matchen när han var 15 år och han blev såld direkt.

– Det var något med spelet och atmosfären som fångade mig direkt, säger han, enligt AP.

Och kärleken till laget har bestått. Femton år senare har Wayne Scullino nu lämnat sitt gamla liv i Sydney och flyttat tillsammans med sin familj till Green Bay i den amerikanska delstaten Wisconsin.

Jobbet är uppsagt, huset sålt och för pengarna som familjen fått över i husförsäljningen köper de – biljetter till Green Bay Packers matcher.

”Du är galen”

– En person sa till mig: "Du är galen. Det är det galnaste jag någonsin har hört. Ska du följa Green Bay Packers? Dom är ju inte ens bra", säger Scullino i en intervju i den lokala tv-stationen, WISN-TV.

Wayne, hans fru och deras två barn planerar att flytta tillbaka till Australien när säsongen är över, efter Super-Bowl i februari.

Familjen har på sin hemsida skrivit om flytten och bloggar med text och bild om sitt tillfälliga liv i Green Bay.

– Min svåger sa nyligen till mig att 'en person utan drömmar får aldrig en dröm uppfylld' och jag inspirerades av det. Saken med drömmar är, oftast, att om du inte själv uppfyller dem, kommer de aldrig att bli verklighet, skriver Wayne på hemsidan.