Här äter ledamoten sitt eget öronvax

NYHETER

”Frågan är om han är redo att bli premiärminister”

Kevin Rudd tippas bli Australiens näste premiärminister.

Men en filmsnutt som visar hur han verkar äta sitt öronvax kan komma att sätta käppar i hjulet för Rudd.

– Frågan är om en man som är så illa medveten om kamerorna runt omkring honom är redo att inneha landets högsta ämbete, skriver Washington Posts bloggare Emil Steiner.

Filmsnutten som ligger på You Tube spelades in för inte mindre än sex år sedan i det australiensiska parlamentet. Då var Kevin Rudd fortfarande relativt ny i den lagstiftande församlingen.

Olika filmklipp som visar hur Rudd petar sig i örat och av allt att döma sedan smakar på fingret har redan setts av hundratusentals människor och nu skriver flera tidningar om hur klippen kan påverka den australiensiska politiken.

”Glöm partiernas officiella hemsidor”

– Man kan säga att det här hände för sex år sedan och att det bara hände en gång. Men huruvida Rudd äter öronvax regelbundet eller bara då och då är irrelevant. Frågan är om en man som är så illa medveten om kamerorna runt omkring honom är redo att inneha landets högsta ämbete. Och den frågan måste australiensarna svara på själva, skriver Washington Posts bloggare Emil Steiner.

I en artikel med rubriken ”Smaskigt nätklipp hemsöker Kevin Rudd” skriver australiensiska Daily Telegraph:

– Glöm partiernas officiella hemsidor, utspelen på You Tube klockan fem på morgonen och att inkorgen fylls med kampanjmaterial. Det är cybergrejerna som spindoktorerna inte kan hålla koll på som hindrade folk från att somna under den första kampanjveckan.

– Det parti som kan tygla det udda materialet kommer att vinna flest röster på nätet, skriver Daily Telegraph.