Nyheter

Onanerade i cellen - dömdes till 60 dagars fängelse

NYHETER

Dömd rånare fick påbackning på straffet - chockade fångvaktare i Florida

Den 20-årige mannen avtjänade redan ett fängelsestraff.

Nu får han 60 dagars påbackning efter att ha onanerat i sin cell.

Terry Lee Alexander, 20, sitter redan inlåst i fängelset i Broward i Florida, dömd till tio års fängelse för väpnat rån.

I november förra året kom en fångvaktare på honom med byxorna nere. Han låg ensam i sin cell och onanerade - och åsynen chockade den kvinnliga fångvaktaren.

Det slutade med polisanmälan och åtal.

Idag dömdes Alexander för osedligt beteende på allmän plats och domaren gav honom 60 dagars, rapporterar Miami Herald.

- Kvinnliga vakter är också människor. Varför ska de behöva stå ut med vulgärt och oanständigt beteende på sin arbetsplats, säger talesmannen för fångvårdsmyndigheten till tidningen.

Dolde ingenting

Samtliga i juryn erkände att de själva onanerat någon gång.

Men man kom fram till att cellen var ett "begränsat offentligt område" vilket innebär att onani - eller bara visa sig naken rent allmänt - är olagligt enligt lag i Florida.

- Han försökte inte dölja vad han höll på med, som de andra fångarna brukar göra, sa åklagarens enda vittne, fångvakten Coryus Veal.

Hon befann sig i anstaltens glasade kontrollrum mer än 30 meter från Alexanders cell den där kvällen i november, men var ändå tvärsäker på vad han höll på med.

20-åringens advokat försökte övertyga juryn om att cellen var ett ganska privat område, och det Alexander sysslade med en helt normal och privat syssla.

Sju andra anmälda

- Började de andra fångarna onanera på grund av mr Alexander? Kallade ni på insatsstyrkan, frågade advokaten bland annat.

- Jag önskar att jag hade gjort det, sa Veal.

Hon har polisanmält ytterligare sju fångar för att ha onanerat i sina celler, men påpekade att hon inte hade något alls emot onani i allmänhet - bara när det skedde öppet i stället för dolt under en filt eller kudde.

Caroline Olsson

ANNONS EXTERN LÄNK

Klicka hem dina munskydd enkelt här - flera olika modeller hos MEDS.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter