20-årig man åtalas för mord

NYHETER

Misstänks ha knivdödat 46-åring i Frövi

Den 20-årige man som i augusti högg ner en 46-årig man med kniv i Frövi åtalades idag för mord.

20-åringen åtalas även för flera andra brott där han bland annat misstänks för grovmisshandel, försök till våld mot tjänsteman och grov vårdslöshet i trafik.

Det var i slutet av augusti som 20-åringen misstänks ha knivdödat en 46-årig man utanför dennes bostad i Frövi. Den 46-årige mannen fick en kraftigt knivhugg mot bålens övre del. Mannen fick bland annat en skada på lungpulsådern och dog på grund av den stora blödning han drabbades av i samband med knivskärningen.

Enligt polisen var flera personer inblandade i det bråk som ska ha startat i en lägenhet och sen fortsatt på gatan utanför flerfamiljshuset. Den mordmisstänkte mannen har erkänt att han haft kniv, men förnekar mord. Han och 46-åringen kände varandra sedan tidigare.

Tidigare samma kväll misstänks 20-åringen ha gått till attack med en potatisskalare mot en av sina grannar i Örebro. 20-åringen har försökt hugga mot mannens hals och kropp och tillfogad mannen svåre kroppsskada.

Augusti var för övrigt en svart månad för den 20-årige mannen. I början av månaden var han inblandad i en polisjakt i Örebro. Mannen körde i hög fart och kraftigt berusad i centrala Örebro där han inledningsvis krockar med en annan bil. Han smiter från platsen och sen uppstår en polisjakt där 20-åringen i ungefär 170 kilometer i timmen kör mot en polisbil i sidled vid två tillfällen. Biljakten slutade med att 20-åringen fick sladd på bilen och voltade ner i ett dikte.

För det misstänks nu mannen för försök till våld mot tjänsteman, grov vårdsläshet i trafik, grovt rattfylleri, grov olovlig körning och obehörigt avvikande från olycksplats.

Rättegången mot mannen inleds den 30 oktober.