Hittade barnlik hos älskarinnan

NYHETER

Pojkvännen kände stark stank i källaren

Ett nytt fall av misstänkta mord på bebisar skakar Frankrike.

I onsdags kväll hittade en 37-årig man fem barnlik hemma hos sin älskarinna i Valognes i nordvästra delen av landet.

– Det oklart om hon dödat barnen, säger åklagaren enligt Le Figaro.

Foto: Här, hemma hos sin älskarinna i Valognes, hittade en 37-årig man fem barnlik.

Polisen har gripit tre personer, däribland den 35-åriga kvinnan som misstänks ha fött barnen, skriver Le Figaro.

De döda spädbarnen upptäcktes av kvinnans 37-årige älskare vid 17-tiden på onsdagen. Mannen gick ner till kvinnans källare och kände då en kraftig stank. Han hittade sedan delar av ett dött barn i en plastpåse i källaren och gick då upp till kvinnan och frågade vad det var.

Hon ska då ha berättat att hon varit gravid fem gånger. Polisen har nu gripit båda två och en ytterligare misstänkt som varit tillsammans med kvinnan tidigare, men det är fortfarande oklart hur barnen dött.

”Födde ensam”

– Det oklart om hon dödat barnen med flit, om de föddes levande eller om hon lät dem dö, säger åklagaren enligt Le Figaro.

– Hon har berättat att hon fött barnen ensam på sitt rum och att hon sedan lagt barnen i plastpåsar som hon förvarade i källaren, säger åklagaren.

Kvinnan säger att hon varit gravid 1999, 2000, 2001, 2004 och 2006, men har inte uppgett hur barnen dött, skriver Le Figaro.

Det här är tredje gången det senaste året som en liknande händelse inträffar i Frankrike, skriver Europe 1.

I augusti hittades tre barnlik hemma hos en kvinna i Albertville. I oktober 2006 greps ett par i Tours i Frankrike efter att tre lik hittats i frysen i deras bostad i Seul i Sydkorea.