Norsk pedofil jagas i Sverige

NYHETER

Kallas för ”fickmannen” eftersom han ber barnen leta i hans byxficka

1 av 2 | Foto: ”Fickmannen” Bilder från övervakningskameran när han går fram till barn är polisens bästa spår. Pedofilen kallas fickmannen eftersom han ber barnen leta efter något i hans byxficka.

Den norske pedofilen ”Fickmannen” har begått övergrepp mot 160 barn.

Nu tror polisen att han är i Sverige.

Rikskrim skissar på en gärningsmannaprofil för att hitta honom.

Ingen vet vem han är. Men han kallas ”Fickmannen” på grund av sitt förslagna tillvägagångssätt. Han går fram till barn och ber dem hjälpa honom att leta efter pengar eller nycklar i hans byxfickor. På så sätt får han barnen att röra vid hans könsorgan.

Uppemot 160 barn

Men ”Fickmannen” har begått grövre övergrepp än så. Polisen misstänker att han har förgripit sig på uppemot 160 barn. Och kontaktat flera hundra.

Pedofilens identitet är okänd. Bilder från en övervakningskamera där han går fram till barn är hittills det bästa spåret. Övervakningsfilmen visas i ”Efterlyst” i TV 3 i kväll.

Vad man vet har han inte varit verksam i Norge sedan 2006. Men norska polisen vet att mannen har korsat gränsen till Sverige. De tror därför att pedofilen fortsatt med övergrepp på barn i Sverige.

Rikskrim inkopplat

Svenska rikskrim har kopplats in för att hitta honom. Deras gärningsmannaprofilgrupp jobbar just nu med att analysera vem han är och var han kan vara.

– Vi räknar med att vara klara med analysen snart, säger kriminalkommissarie Paul Johansson.

n Har du upplysningar om ”Fickmannen”? Ring Efterlyst på 08-702 00 90 i kväll. Programmet sänds i TV 3 klockan 21.

Karin Östman