Nyheter

Rätt åt Ebba von Sydow

Eric Rosén är 27 år, bloggar på detljuvalivet.blogspot.com och spelar skivor på Snottys på Söder.
Eric Rosén är 27 år, bloggar på detljuvalivet.blogspot.com och spelar skivor på Snottys på Söder.

NYHETER

Förra helgen apade sig Veckorevyns glamourgirl Ebba von Sydow rejält på Sturecompagniet. Detta genom att på ett eller annat sätt få Stureplansgruppens vd Vimal Kovac att känna sig rejält förolämpad. Och det tog minsann hus i helvete: Kvällstidningar, morgontidningar, bloggar och för all del också Punkt SE gjorde nyhet av att skvallerkvinnan blivit portförbjuden i tre år (!) framöver.

En hutlös överreaktion, från såväl Kovac som medierna, var min första reaktion. Min andra var att det där inte är någon eller något jag överhuvudtaget borde bry mitt oerhört söta lilla huvud med.

Den tredje och slutgiltiga reaktionen är en lätt osmaklig, ihållande, skadeglädje över att von Sydow omskrivs som partypajare och osympatisk vinkastare. Inte för att jag har svårt för henne, för det har jag, utan för att det blir ett nyttigt exempel på hur trist journalistiken hon själv ägnar sig åt ofta är.

Ebba von Sydow har under en herrans massa år ägnat sig åt att just rapportera om kändisars sanna eller uppdiktade snedsteg på fyllan. Putslustiga bildtexter om Britneys dumheter och Lindsay Lohans tvivelaktiga bravader. Tarvliga och råa sarkasmer om celebert folk som har en riktigt dålig dag.

Inte kan jag då annat än att gratulera Ebba till att den rapporteringen hon själv varit en så viktig del i att bygga upp nu också äntligen når hela vägen runt. Ebbas bak-fylleångest blir offentlig och hennes attityd utsätts för samma domfällande som hon själv visat sig vara så skicklig på.

Därmed inte sagt att Ebba von Sydow inte får supa sig stöddig, eller att tre års avvisning är i närheten av rimligt. Hon får gärna vara dyngrak om hon har en sådan längtan. Det enda jag vill förmedla är hur skönt jag tycker att det är när det här tramset – som hon omfamnat och gjort till en karriär – slutligen biter henne i arslet.

Eric Rosén

ANNONS EXTERN LÄNK

BLACK FRIDAY: Massor av rea på populär elektronik. Robotdamssugare, hörlurar, TV. Passa på att köp innan de tar slut

Webhallen

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter