Två unga dog i svår krasch

NYHETER

Skådespelare svårt skadad i kraschen

Skådespelerskan hade ingen chans.

Den mötande bilen fick sladd och frontalkrockade med hennes familjs bil.

Två dog och skådespelerskan och hennes familj skadades allvarligt.

– Alla tre vårdas på sjukhus. Deras tillstånd är allvarligt men stabilt, sa Max Forsström, vakthavande befäl på polisen i Gävle, till Aftonbladet sent i går kväll.

Känd från tv

Den 43-åriga skådespelerskan från Stockholm finns med i en rad kända produktioner, både på privata teatrar och i tv-produktioner. I går färdades hon med sin 42-åriga man och deras 6-åriga dotter i en bil på riksväg 83. I Söderhamns kommun i höjd med Själstuga fick en mötande bil sladd. Krocken gick inte att undvika.

En 32-årig man och hans 26-åriga flickvän, också de från Stockholm, åkte i den sladdande bilen. Snabbt konstaterades det att det unga paret avlidit.

Fastklämda

– Bilen var väldigt illa tilltygad. Vi riktade in oss på att hjälpa paret med barnet som fanns i den andra bilen, säger räddningsledare Ulf Ohlson.

De två vuxna satt i framsätet och klämdes fast. Räddningspersonalen fick klippa bort dem. Båda var vid medvetande men skadades allvarligt. Deras dotter satt i baksätet.

Troligen har den ena bilen fått sladd och krossats med ena långsidan in i den mötande bilen.

Stoppade trafiken

– Bilen som blev påkörd i sidan var intryckt till i stort sett hälften, säger ett vittne på plats till Aftonbladet.

– Jag kom samtidigt som räddningstjänsten. Då var det lite rörigt. Jag hjälpte till att stoppa trafiken. De krockade bilarna stod på sidan av vägen. Bakänden på den ena stack upp lite, säger han.

Karin Johansson