Nu satsar vi lokalt

NYHETER

Dags för Karlstads egen sajt

Foto: Magnus Wennman
Här är vi. Aftonbladet.se:s lokalredaktion med Sofia Olsson Olsén i spetsen ska rapportera från 12 städer runt om i Sverige.

Om Karlstad, för Karlstad.

Nyheten om stadens egen sajt möttes med entusiasm.

– Det låter kul, absolut, säger Peter Cedmer som pluggar elektronik-/dataingenjör i Karlstad.

Varje dag fylls Aftonbladet.se med nyheter från Sverige och världen. Men det är inte nog, tycker vi. Det finns fler nyheter som behöver uppmärksammas och ännu fler spännande röster som måste få höras.

– Det här är alldeles utmärkt. Ibland blåser förändringens vindar så fort att värmlänningarna inte hinner informeras om vad som händer, säger Eva Eriksson, landshövding i Värmland.

"Stor vinst"

Det var1994 som Aftonbladet gav sig in på den hårda internetmarknaden genom att publicera nyhetsmaterial på nätet. Sedan dess har vi blivit Nordens överlägset största tidningssajt. På Karlstadsajten finns allt från lokala bloggare som får dig att svära, gråta eller skratta till engagerande nyheter som fokuserar på just Karlstad och trakten runtomkring.

– Det känns som att man på en sådan här sajt får med en generation som använder sig av den här typen av kommunikation. Därför är det en stor vinst med en sådan satsning, säger Eva Eriksson.

Vill läsa om musik

Karlstads egen sajt kommer också att ha med stora möjligheter för dig som läsare att tycka till, tipsa och att få bra information.

– Det låter intressant. Själv hoppas jag på att få läsa mycket om musik. Vilka lokala band som ska spela och var, säger Peter Cedmer.

Frida Sjödin