”De borde åka hem”

NYHETER

Nedgång för turismen i Praia Da Luz sedan Madeleine McCann kidnappades

Foto: Sänker turismen Enligt en portugisisk advokat anser befolkningen i Praia da Luz att paret McCann borde åka hem. ”De förstör stadens rykte”, säger han.

Gerry och Kate McCanns sökande efter sin kidnappade dotter Madeleine förstör för turistnäringen i den portugisiska orten Praia da Luz.

– Befolkningen tycker att de borde försvinna och lämna deras stad. De förstör stadens rykte, säger den portugisiske advokaten Francisco Pagarete.

Madeleine McCanns föräldrar har upprepade gånger sagt att de inte tänker resa från Portugal förrän de fått klarhet i vad som hänt deras försvunna dotter Madeleine.

Kritik

Men nu växer de kritiska rösterna i styrka, i alla fall enligt en advokat till en av de män som tidigare misstänkts för att vara inblandade i kidnappningen. Francisco Pagarete säger att befolkningen tröttnat på att paret McCann ger turistorten Praia da Luz så mycket negativ publicitet. Enligt advokaten har antalet besökande turister minskat betydligt och många på orten lider därför ekonomiskt.

Han har också i en intervju med Evening Standard kritiserat föräldrarna McCann för att de lämnade sina barn ensamma på hotellet när de var ute och åt middag.

– Det är inte normalt att lämna sina barn ensamma på det sätter, säger han.

Inblandade själva?

Samtidigt kommer det påståenden i portugisiska medier att polisen ska misstänka att föräldrarna själva varit inblandade i försvinnandet.

Vänner och släktingar till familjen McCann avfärdar uttalandena och kritiken som osmaklig och säger att det handlar om en smutskastningskampanj.

Robert Triches