"Stenhårt bröllop"

NYHETER

"Ceremonin var så vacker. Jag grät, såklart, trots att jag verkligen försökte låta bli."

1 av 4 | Foto: Lisa och Tomas

Lisa och Tomas hade ett bröllop värdig en rockstjärna.

Till bröllopsfesten bytte bruden ut den stora bröllopskjolen mot en specialtillverkad av flaggor med gamla rockband. Den sorten man hade hängande på väggen hemma i tonårsrummet.

– Det var den coolaste kjolen någonsin.

Tomas Hallbom och Lisa Liljedahl, numera makarna Liljedahl, gifte sig på Klippan Sunderbyn i Luleå. Datumet var det "magiska" 7 juli 2007.

Färgtemat gick i rött, svart och vitt. De klassiska hårdrocksfärgerna.

– Ceremonin var så vacker. Jag grät såklart, fast jag försökte låta bli, berättar en av gästerna, Emily Kivisalu.

Under vigselakten sjöng gospelkören Old Town.

– En barndomsdröm som blev sann. Det var magiskt, håret reste sig när de sjöng, berättar Lisa Liljedahl.

Även gästerna tyckte det var ett pampigt inslag.

– Självklart kunde jag inte sitta stilla utan dansade med och klappade händerna, berättar Emily.

Till bröllopsfesten bytte Lisa ut den stora kjolen mot en specialtillverkad av flaggor med gamla rockband. Den sorten man hade hängande på väggen hemma i tonårsrummet.

– Lisas brudklänning var förtrollande vacker med sitt enorma släp, men den kjolen hon bar under festen, det var den coolaste kjolen någonsin, säger Emily.

Lisas roligaste minne från bröllopet var att alla gästerna tog parets uppmaning i inbjudan på blodigaste allvar.

– Vi skrev i inbjudan att vi önskade att alla skulle släppa lös vargen i sig och rocka loss. Den uppmaningen följde alla verkligen, det var jätteroligt.

På festen dansades det så svetten lackades.

– Det var en otroligt rolig fest. Åtminstone 99 procent av alla gäster verkar ha haft ” the time of their life”, berättar Lisas amerikanska väninna Emily.

Bröllopsmenyn bestod av romtartar till förrätt, chateaubriand med pommes duchess på mandelpotatis och bearnaisesås. Till efterrätt serverades vildhallonparfait på en brownie. Emily berättar att efterrätten skapade en viss munterhet bland gästerna.

– Alla började fnissa när efterrätten serverades. Jag tror inte att liknelsen var meningen, men lägg upp en halv skopa rosa parfait och sätt ett hallon på toppen?du fattar nog vad jag menar?

Bröllopstårtan var täckt med svart marsipan och röda rosor. På toppen stod en original-KIZZ-figur i plast och lirade på elgitarren, bredvid stod till och med en förstärkare.

Visa Sverige ditt bröllop du med

Louise Waserbrot