Hotade sin makes mördare till döden

NYHETER

35-åringens förtvivlan vände till raseri – nu åtalas han

Foto: För drygt två år sedan hittade 35-åringen sin man strypt till döds i hemmet. Senare samma år hölls rättegången (bilden) mot mördarna. 35-åringen upplevde då att de som mördat hans man saknade empati och började därför skicka hotbrev till gärningsmännen och deras familjer.

Han hittade sin make kallblodigt mördad i deras hem på Kirseberg 2005.

I sin förtvivlan mordhotade den 35-årige mannen mördaren och hans familj.

Nu har han åtalats för olaga hot.

Sommaren 2005 hittade den nu 35-årige mannen sin make strypt till döds i deras gemensamma hem. I media har mordet kallats för ”Kirsebergsmordet” och två personer har sedan dömts av både tingsrätt och hovrätt.

Allt rasade samman

35-åringen och den mördade mannen levde tillsammans i ett lyckligt äktenskap och 35-åringen hade inte haft några tidigare kontakter med polis och åklagarväsendet. Men mordet förändrade allt. Hans liv rasade samman och sorgen efter maken fick honom, enligt egen utsago, att tappa kontrollen över sitt eget liv.

I december 2005 hölls rättegång mot Kirsebergsmördarna i Malmö tingsrätt och för 35-åringen, som då försökt få ordning på sitt liv, rasade allt åter samman.

Han uppfattade att gärningsmännen framträdde i rättegången med iskyla och avsaknad av empati och i sin förtvivlan skrev han efter rättegången flera hotbrev till en av mördarna och hans familj.

I de anonyma breven skrev han att mördaren skulle avrättas under hovrättsförhandlingarna.

Fem hotbrev till familjen

Hoten riktades också mot mördarens mor och systrar: ”Rättvisa skall skipas och han har förtjänat dödsstraff och det kommer verkställas. Ingen eller något kan skydda den lilla jävla bögen. När vi är klara med honom tar vi hans familj!” stod det i ett av totalt fem hotbrev som familjen tog emot.

Breven skickades i kuvert som kunde spåras till 35-åringens jobb. När hans DNA säkrats på kuverten valde han att erkänna brotten.

För familjen ledde breven till ett liv i fruktansvärd rädsla. Modern och systrarna tvingades byta bostad och skaffa skyddade identiteter. Mamman utrustades även med en skyddstelefon.

35-åringen har nu åtalats för olaga hot. När rättegången ska hållas är inte klart.