Vinstlotten kan ha åkt ut med soporna

NYHETER

Anderslöv väntar på att vinnaren ska höra av sig

På söndag snurrar Bingolottos vinsthjul men vinnaren i Anderslöv har inte hört av sig.

– Risken är att bingobrickan är slängd, säger Fredrik Jönsson som sålde vinstlotten.

Foto: Fredrik Jönsson sålde vinstlotten i Anderslöv. Fortfarande har inte vinnaren hört av sig. Foto: EMIL MALMBORG/BILDBYRÅN

I flera veckor har ryktena cirkulerat i Anderslöv. Vem vann supervinsten? I Bingolottoavsnittet som sändes i vecka 49 dundrade programledare Rickard Olsson ut att en lycklig vinnare från Anderslöv var välkommen att komma till studion i Göteborg för att vara med i finalspelet. Maxvinsten där är tre miljoner kronor.

– ”Bingolotto” ringde dagen efter och bekräftade att det är vi som sålt lotten. Vi trodde ju att någon skulle höra av sig direkt men det har ingen gjort, säger Fredrik Jönsson som äger spelbutiken.

– Det kan vara så att lotten är slängd. Många äldre spelar bara på bingot och struntar i alla de andra dragningarna. Eller så är det någon som helt enkelt inte har rättat sin lott ännu.

Ovanligt att inte plocka ut vinsterna

Vanligtvis brukar vinnarna höra av sig i god tid till företaget Folkspel som ligger bakom ”Bingolotto”. Att vinnarna av storvinsterna inte plockar ut sina vinster är mycket ovanligt.

– Det har inte hänt under hela den här säsongen i alla fall. Om vi inte hittat vinnaren på söndag får en kontrollant sköta dragningen i vinnarens ställe. Men vi jagar honom eller henne in i det sista, säger Sverre Andersson, lotteriansvarig på Folkspel som ligger bakom ”Bingolotto”.

Den försvunne vinnaren har fram till och med sista februari på sig att komma fram. Annars tillfaller vinsten, som kontrollanten spelat fram, ”Bingolottos” föreningar.

Läs också:

Kajsa Sigvardsson