Han sköt flickorna

NYHETER

Mjölkbudet hämnades på amishfolket - mördade fyra

1 av 6 | Foto: mord i paradiset Blodbadet utspelade sig i den idylliska lilla staden Paradise, i en typisk liten amish-skola med 25-30 elever i åldern 6-13 år.

NEW YORK

Först sa den 31-årige mannen åt pojkarna att lämna den lilla amish-skolan utanför Philadelphia.

Sedan radade han upp flickorna mot svarta tavlan, band ihop deras fötter - och sköt dem i huvudet.

- Han ville hämnas en 20 år gammal oförrätt, säger polischefen Jeffrey Miller.

Tre unga flickor dog direkt. Ytterligare två avled senare och sex vårdas nu på sjukhus, flera med mycket svåra skador efter skottdramat vid Wolf Rock-skolan i Paradise, Pennsylvania, på måndag förmiddag lokal tid.

Av allt att döma fick de betala för en oförrätt som drabbade gärningsmannen, mjölkbudet Charles Roberts, i mitten av 80-talet. Exakt vad som hände när Roberts var tolv år är inte klarlagt.

- Men såvitt vi förstår fanns unga kvinnor med i bilden, sade Jeffrey Miller.

Efter att ha rusat in i den lilla skolbyggnaden med dragen revolver, uppmanade han pojkarna att lämna det enda klassrummet.

Bands med ståltråd

Även en gravid kvinna fick gå, liksom några mammor med spädbarn.

Sedan radade han upp alla flickor mot svarta tavlan. Han band ihop deras fötter med ståltråd och plastband.

I samma stund kom polisen till platsen. Roberts ringde då larmtjänsten och meddelade att polisen hade tio sekunder på sig att försvinna. Några ögonblick senare började han skjuta.

- Han siktade mot flickornas huvuden, sa Jeffrey Miller.

- Det var en regelrätt avrättning.

Specialstyrkor från polisen stormade skolan, men innan de hann ingripa hade Roberts både lyckats skjuta sina offer och tagit sitt eget liv.

Trebarnspappa

Paradise ligger i ett område dominerat av det så kallade amish-folket och eleverna på Wolf Rock-skolan tillhörde alla det mytomspunna trossamfundet.

Det ska Charles Roberts, själv far till tre barn, inte ha gjort. Att han valde en amish-skola berodde enligt Jeffrey Miller troligen på att skolan låg nära och saknade nästan all form av bevakning.

Amish lever som på 1600-talet

Tidigare artiklar:

Per Bjurman