Axén Olin: Det är glädjande

NYHETER

Stockholms blivande borgarråd Kristina Axén Olin (m) välkomnar förslaget.

- Det är glädjande att vi får en regering som erkänner att Stockholms infrastruktur varit eftersatt i många år. Det finns för första gången en borgerlig enighet bland alla fyra partier om att bygga en östlig förbindelse, säger Axén Olin till TT.

Hon säger att förslaget inte ska tolkas som att trängselskatter i den form som har varit ska införas igen.

- Det regeringen säger ja till är trafikavgifter i någon form. Vi ska förhandla oss fram till och hitta en lösning på hur man kan få finansiering av till exempel Förbifarten genom att ta ut någon form av trafikavgift. Hur den ska tas ut, hur stor den ska bli och på vilka vägar är fortfarande helt olöst.

Hon säger att på måndagen skickas ett brev som är formulerat av samtliga sex gruppledare i stadshuset till regeringen. I det redovisas resultatet i folkomröstningen i Stockholm.

- Sedan begär vi att få tillsätta en förhandlingsman för att gå vidare med hur stockholmarnas beslut ska tolkas och hur man ska genomföra det.

Sten Nordin (m), blivande riksdagsman och tidigare oppositionsborgarråd i Stockholm är också positiv.

- Inte minst greppet att tillsätta en statlig förhandlingsman som sätter sig ner med regionen och sätter in det i sammanhang med infrastruktursatsningar.

Han framhåller också att nya regeringen förordar en snabbare lösning än Citybanan och att den är beredd att tidigarelägga Förbifart Stockholm.

TT