”Madonna lurade mig”

NYHETER

Nu vill pappan ha tillbaka sin son

1 av 3 | Foto: Analfabet Pappan Yohane Banda förstod inte vad han skrev på.

LONDON

Madonnas adoption blir ännu mer komplicerad.

Nu vill den biologiske pappan ha sin son David tillbaka till Malawi.

- Jag förstod inte vad jag skrev på, säger pojkens pappa.

Madonnas adoption av den 13 månader gamla pojken David Banda har väckt starka reaktioner världen över.

Flera människorättsorganisationer i både Malawi och Storbritannien har gått till domstol för att stoppa adoptionen. De menar att Madonna rundat lagstiftningen tack vare sitt kändiskap.

Nu får konflikten nytt bränsle av pojkens pappa, Yohane Banda, 32. Pappan, som tidigare hyllade Madonna, säger nu att han blivit förd bakom ljuset.

Den snabba omsvängningen förklarar han med att han först nu inser konsekvenserna.

-Ingen berättade att adoption betyder att David inte längre är min son. Om jag fått veta det hade jag aldrig tillåtit adoptionen, säger han till BBC.

Fick inte rätt information

Yohane Banda kan varken läsa eller skriva. När adoptionspappren skulle undertecknas var han beroende av korrekt information från myndigheterna.

-De sa att Madonna skulle ta hand om honom och se till att han fick en utbildning, på samma sätt som barnhemmet skulle ha gjort. Men efter det skulle han komma tillbaka till mig.

Nu ångrar han adoptionen.

-Jag skulle föredra att David kom tillbaka till barnhemmet, där jag kan träffa honom när jag vill, i stället för att skicka iväg honom för gott.

Hans kusin Wiseman Zimba tillägger:

-Så vitt vi förstått är David fortfarande en del av vår klan. Efter att den goda kvinnan utbildat honom kommer han återvända, säger han till nyhetsbyrån AP.

Madonna har inte kommenterat de nya uppgifterna.

Jens Kärrman