Två månaders fängelse för Sven-Erik Magnusson

NYHETER

Dömd för grovt rattfylleri

1 av 2 | Foto: Sven-Erik Magnusson utanför tingsrätten i Karlstad, där rättegången inleddes i förra veckan.

Dansbandsstjärnan Sven-Erik Magnusson dömdes i dag till två månaders fängelse.

Magnusson döms för grovt rattfylleri efter den omskrivna vansinnesfärden i maj i år.

Den folkkäre sångaren Sven-Erik Magnusson var på väg hem från ett behandlingshem i Skåne – där han varit för att ta i tu med sin alkholism – när han greps med 1,74 promille alkohol i kroppen. Gripandet skedde efter att polisen i över en mil försökt påkalla hans uppmärksamhet på E18 utanför Karlstad.

”Nära krocka”

Magnusson hade druckit före avfärd, och sedan motsvarande en halv liter vin samtidigt som han körde. Färden gick mycket snabbt och vingligt och enligt domen kom han flera gånger över i fel körfält och mötande bilister tvingades väja. Ögonvittnen har tidigare berättat att han flera gånger var nära att frontalkollidera med mötande trafik.

Den folkkäre sångaren själv har i rätten sagt att han ångrar sig djupt, och att han drack för att dämpa den ångest som drabbade honom på väg hem från behandlingshemmet.

Det rättsliga efterspelet inleddes förra veckan i Karlstad Tingsrätt. Sven-Erik Magnusson hade redan erkänt åtalspunkten, så huvudfrågan för rätten har varit påföljdsfrågan.

Vill inte kommentera domen

Förutom fängelsestraffet döms Magnusson att betala 500 kronor till brotteofferfonden och han ska även betala drygt 4 000 i kostnader för sin advokat.

När aftonbladet.se når hans hustru hälsar Sven-Erik Magnusson genom henne att han inte vill kommentera domen. Han hänvisar i stället till det brev som han skrivit tidigare till läsarna. Se nedan, bland länkarna till tidigare artiklar för att läsa brevet.

Läs tidigare artiklar:

Karin Henriksson