25-åringen åtalas för Hallstamordet

NYHETER

Han har erkänt att han har knivdödat Benny Karlsson

25-åringen har erkänt att han dödade Benny Karlsson vid midsommar men säger att han handlade i nödvärn. Nu åtalas han för mord alternativt grov misshandel och vållande till annans död.

Natten till midsommarafton blev 22-åriga Benny Karlsson knivskuren till döds i Hallstahammar. En 25-årig man anhölls, misstänkt för knivskärningen. Tidigare på kvällen hade 25-åringen bråkat med en annan person utanför pizzeria Torino. När han stötte på Benny Karlsson på Hammartorget högg han ner honom med en kniv som han hade hämtat.

25-åringen erkänner

25-åringen har tidigare uppgett att han lämnade Hallstahammar efter bråket vid pizzerian och därmed inte var i Hallstahammar vid tidpunkten för mordet på Benny Karlsson. Men vid förhör i förra veckan ändrade han sina uppgifter.

– Han har medgett att han dödade Benny Karlsson. Det han säger är att han själv blir angripen och att han försvarar sig, säger kammaråklagare Johan Fahlander.

Kände inte varandra

25-åringen erkänner också att han gick och hämtade kniven efter bråket på pizzerian men varför han gjorde det har han inte kunnat ge något bra svar på. 25-åringen och Benny Karlsson ska inte ha känt varandra sedan tidigare.

Nu åtalas 25-åringen för mord alternativt grov misshandel och vållande till annans död.

–Det är mycket stark bevisning med framför allt många iakttagelser från vittnen, säger Johan Fahlander.

Han åtalas också för försök till mord alternativt försök till grov misshandel alternativt olaga hot.