Metall utsatt för bombhot

NYHETER

Kontoristen på Metall i Filipstad hittade en misstänkt dynamitladdning i brevlådan.

Delar av staden evakuerades när polisens bombgrupp desarmerade laddningen.

-Det här är mycket olustigt, säger Dick Nilsson, ombudsman.

Foto: JIMMY WIXTRÖM
Polisens bombgrupp från Göteborg undersöker den misstänkta bomben.

Kontoristen på fackförbundet Metalls kontor skulle i går förmiddag hämta in dagens post. I brevlådan låg ett paket med kablar och ett batteri, omlindat med tejp.

Polisen misstänkte att det handlade om en apterad dynamitgubbe. Området spärrades av och anställda och boende i huset evakuerades.

Blev förskräckta

- Vi blev förskräckta. Brevlådan sitter mitt emot vårt fönster, säger Lena Vikehult, 69, som tillsammans med sin make Sven Vikehult, 81, fick lämna sitt hem.

Vid sex-tiden i går kväll anlände en bombgrupp från Göteborg. Med hjälp av en robot lyckades de desarmera den misstänkta bomben.

-Det är för tidigt att säga om det är en bomb eller en attrapp. Delarna ska nu skickas till analys, säger vakthavande befäl på polisen i Värmland.

De anställda på Metall chockades av händelsen.

Inget lokalt hot

-Alla vi som jobbar på kontoret mår dåligt av detta. Det går inte att skydda sig mot en bomb, säger Dick Nilsson, ombudsman på Metall i Filipstad.

Varken polisen eller de anställda har någon aning om varför någon kan ha lagt en bomb i Metalls brevlåda.

- Vi har inte uppfattat att det skulle finnas något lokalt hot mot oss. Det är obegripligt, säger Dick Nilsson.

Den 19 januari fick polishuset i Filipstad utrymmas när en man hotade att köra en bil full med sprängmedel in i huset. Polisen vill ännu inte spekulera i om det finns ett samband mellan händelserna.

Linda Hjertén