Feministerna strävar inte mot jämställdhet

NYHETER

Niklas, 19, tycker att det går för fort

Jämställdhet har blomstrat upp som en orkan dom sista åren i Sverige. Visst är det bra att man tar tag i problemet att Sverige ska vara ett jämställt land. Men det kanske går lite fort fram.

Jag menar men kan inte styra om ett land på en natt. Man kan inte sparka en bra manlig chef för att man ska jämställa ett företag. Och jag tror absolut inte att det bara är kvinnor som inte är jämställda. Jag tror att det finns tusentals män som inte får det jobbet dom vill.

Men det handlar inte bara om jobben i Sverige.

Tvärtom.

Kolla bara på hur man pratar om pappaledighet, visst när jag blir far vill jag ju klart ta hand om mitt barn.

Men inte alla föräldrar vill.

Däremot kollar jag ofta på damtoaletter och herrtoaletter. Hur ofta ser man en herrtoalett med skötbord? Finns nästan inte. Har kommit några i år men annars är det väldigt sällan. Jag kan räkna alla allmänna toaletter med skötbord på herrtoalett med en hand.

Jag tycker att politikerna måste tänka lite mer långsiktigt än att tro att allt ska hända över en natt.

Det finns väldigt många utbildade och framgångsrika män, finns även många kvinnor som har bra utbildning och samma förutsättning men som inte får jobbet.

Jag tror att i dagens läge är det "dom äldre" som har samarbetssvårigheter med kvinnor. Man måste gå från grund och botten om man ska ändra ett samhälle, inte starta ett parti som hatar män. Det funkar inte så!

Feministerna tycker jag motsträvar allt med jämställdhet. om dom får som dom vill kommer männen gå hemma och kvinnor jobba. Funkar säkert men då är det inte jämställt!

Keep up the good work!

Niklas Björling , Lunarnamn: Biffa77