Ytterligare två gripna för Securitasrånet

NYHETER

Två personer greps på lördagen, misstänkta för inblandning i tisdagens rekordrån mot en Securitasdepå i Kent, söder om London.

De två männen, 33 och 55 år gamla, befann sig nära Maidstone, sydost om London, när polisen fick tag i dem. I övrigt vill polisen inte lämna ut några uppgifter om de misstänkta.

Två kvinnor och en man greps i torsdags men är släppta mot borgen.

På lördagens lämnade polisen också ut en teckning på en man som tros vara mellan 45 och 50 år. Han misstänks vara en av dem som kidnappade hustrun och sonen till chefen för depån.

Bytet vid rånet kan vara så mycket som 700 miljoner kronor.

I fredags återfanns en del av de stulna pengarna i en vit skåpbil nära Tonbridge i Kent, söder om London. Det handlar om en ”betydande mängd kontanter”, sade polisföreträdare utan att gå in på några detaljer.

Flera bilar som tros ha använts i rånet har också hittats, bland annat en Volvo som påträffades brinnande i byn Leeds i Kent.

Kuppen genomfördes av en liga utklädda till poliser och iförda masker. De tog depåchefens hustru och åttaårige son som gisslan under vapenhot och band och hotade de fjorton anställda.

Rånoffren klarade sig från fysiska skador, men Securitas beskriver sina anställdas upplevelser som fruktansvärda och traumatiska. Depåchefen hölls bland annat som gisslan, under mordhot, i sex timmar.

TT