Sköts ihjäl i jaktstugan

NYHETER

Jaktkamrat anhållen – misstänkt för brott

HÖGSMA

I den här stugan dödades den 29-årige älgjägaren.

Hans jaktkamrat sitter anhållen misstänkt för att ha skjutit ihjäl honom.

På två dygn har två jägare dödats i Sverige.

Foto: DOG PÅ PLATSEN Här sköts den 29-årige älgjägaren ihjäl. En jaktkamrat är anhållen misstänkt för grov oaktsamhet och grovt vållande till annans död.

Den lilla jaktstugan där skottdramat utspelades ligger i Buddatorp, långt ut i skogen vid Högsma i Nordöstra Skåne. Till närmaste bebodda hus är det ett par kilometer.

I går var det tomt och tyst på platsen. Polisens blå avspärrningsband löpte runt hela tomten. Vid huset stod 29-åringens Toyota pickup och en bil skriven på en man från Näsum.

29-åringen, från Mörrum i Blekinge, kom till stugan i helgen med några kamrater för att jaga älg.

Sköts på natten

Under natten till i går träffades 29-åringen av en gevärskula inne i stugan. Polis och ambulans kallades till platsen, men en rättsläkare kunde bara konstatera att mannen var död.

Den ene av 29-åringens jaktkamrater anhölls redan i måndags misstänkt för grov oaktsamhet och grovt vållande till annans död. Under hela dagen i går pågick polisförhör med vittnen till dödsskjutningen.

– Mannen är anhållen eftersom vi inte har hela bilden av vad som hänt klar för oss, säger Pernilla Åström.

Två döda – på ett dygn

Brottsmisstanken tyder på att 29-åringen dödades av ett vådaskott. Men brottsmisstanken kan enligt Pernilla Åström skärpas om det kommer fram andra uppgifter.

Senast på torsdag måste hon bestämma om hon ska begära mannen häktad.

Dramat i Buddatorp är den andra dödsskjutningen av jägare under älgjakten på bara ett dygn. I måndags sköts en älgjägare ihjäl när hans jaktlag sökte efter en skadskjuten älg i Dannemoratrakten i norra Uppland. I det fallet misstänks inget brott.

Pappan sköt sin 15-åriga son – under gåsjakten

Läs mer:

Tidigare:

Per-Ola Ohlsson