Bandidosledare mordhotade polis

NYHETER

Dömdes till två månaders fängelse

Två månaders fängelse blev straffet för den 30-årige Bandidospresidenten som erkänt att han hotat en polisman till livet.

– Jag oroar mig för min fru och mina barn, berättade den hotade polisen under rättegången.

Foto: Dömdes för hoten I går dömdes den 30-årige Bandidosledaren till två månaders fängelse. OBS! Personerna på bilden har ingen koppling till artikeln.

Bandidosledaren häktades i slutet av maj för att två gånger ha hotat poliser till livet.

I början av april larmades polisen till ett bråk utanför en restaurang i Stockholm. 30-åringen hotade då döda de poliser som grep honom.

Flinade under vittnesmålet

Den 21 maj greps mannen på nytt, den här gången i Gävle. Vid gripandet sa mannen "håll käften, annars skjuter jag dig" till en av poliserna.

I går hölls huvudförhandling mot mannen i Gävle tingsrätt. Enligt Gefle Dagblad satt den snaggade, tatuerade mannen och flinade när poliserna vittnade mot honom.

– Jag är rädd för den organisation som han företräder och oroar mig för min fru och mina barn. Nu reagerar jag när någon kör förbi långsamt utanför vårt hus eller om jag hör en motorcykel, berättade den hotade Gävlepolisen, rapporterar GD.

30-åringen har erkänt att han uttalat hot mot polisen. Skälet skulle vara att han var irriterad på hur han behandlades av polisen.

Två månaders fängelse

Enligt en av de Stockholmspoliser som förhörts under utredningen fungerar 30-åringen som vapenansvarig inom Bandidos. Själv har han inte velat uppge vilken ställning han har inom mc-gänget.

30-åringen har tidigare dömts till fängelse för rån, vapenbrott och utpressning. I går fälldes han av Gävle tingsrätt till två månaders fängelse för hot mot tjänsteman.

Tidigare:

Mia Carron