Idrottsmän misstänks för sexuellt ofredande

NYHETER

Fotograferade övergrepp med mobilkamera

Fyra unga idrottsmän misstänks för sexuellt ofredande.

De har gett sig på en 20-årig lagkamrat och utsatt honom för sexuella övergrepp.

De har tagit av honom kläderna och fotograferat hans intima delar med sina mobiltelefoner.

– Han är oerhört kränkt, säger 20-åringens målsägandebiträde, advokat Johan Lavås, till aftonbladet.se.

– Fyra personer är misstänkta för det här brottet. Jag rubricerar det här som sexuellt ofredande, säger kammaråklagare Lisa Eriksson till Tidningen Ångemanlands nätupplaga.

Spelarna tillhör en idrottsklubb som är knuten till en skola i Mellansverige. Övergreppen skedde i vintras i samband med ett träningsläger.

Dagen efter övergreppen upptäckte en ledare vad som hänt när han märkte att en grupp spelare hade väldigt roligt åt något i matsalen. Ledaren slog larm, och skolan gjorde sedan en polisanmälan.

De misstänkta, som samtliga är i 20-årsåldern, har förhörts av polis. Vad som framkommit är hemligstämplat.

– Det här är ett grovt brott och väldigt kränkande, säger Johan Lavås till Tidningen Ångermanland. De har lurat in honom på rummet, klätt av honom naken och sedan fotograferat. Det handlar om förnedring där de tuffa killarna i gänget har utnyttjat sin ställning.

– Det här är läskigt, det handlar om en ny typ av brottslighet där man kan ta bilder och/eller filma sina offer och sedan sprida vidare via telefoni och datorer. Sexuella ofredanden har funnits i alla tider, men det här är någonting nytt som växer fram.

Daniel Wiklander, TT