Man greps för mordet på Cajsa Jonsson, 19

Publicerad:
Uppdaterad:

Var efterlyst – greps i Tyskland

Den 25-årige man som jagats misstänkt för mordet på Cajsa Jonsson, 19, har gripits.

Mannen greps under en mellanlandning i Tyskland i går.

Nu kommer han att begäras utlämnad till Sverige.

I en dryg vecka har den 25-årige Norrköpingsbon jagats av polis världen över – misstänkt för mord och flera våldtäkter. Polisen tror att han hållit sig gömd i sitt hemland Turkiet.

Men på torsdagen landade han i München med ett flyg från Turkiet. Han upptäcktes och greps via det europeiska polissamarbetet Sirene.

– Vi vet inte var han var på väg. Det får vi reda på när han kommer hit, säger kriminalkommissarie Thommy Håkansson till aftonbladet.se.

– Turkiet kan vara bra om man vill hålla sig undan från att bli utelämnade. Men han riskerade att bli lagförd där.

Nu kommer han att begäras utlämnad till Sverige. Om han inte motsätter sig utlämning är han i Norrköping inom tio dagar, annars tar det upp till 60 dagar.

Då har polisen en chans att höra hon om misstankarna.

– Vi är alla oerhört lättade över att han nu är fast, så vi kan få honom utlämnad till Sverige och förhöra honom, säger chefsåklagare Torsten Angervåg, enligt Norrköpings Tidningar.

Mannen var häktad i sin utevaro på flera brottspunkter:

I mars 2004 våldtogs en då 18-årig kvinna, på väg från en nattklubb i city. Hon gick med hörlurar på sig och hade ingen chans att höra våldtäktsmannen smyga sig på henne.

Den unga kvinnan släpades in i en skogsdunge och våldtogs brutalt. Och i samband med detta fick polisen den misstänktes DNA, erfar Aftonbladet.

Vid tretiden natten till lördagen den 8 januari såg en vakt hur Cajsa Jonsson lämnade dansrestaurangen Palace i Norrköping. En kvart senare kan vittnen ha sett henne vid kiosken ”Norra cigarr” i staden.

Vittnen har också sett en kvinna kliva in i en bil och allt tyder på att Cajsa Jonsson fördes till ett område i utkanten av staden. Hon våldtogs och utsattes för mycket kraftigt våld.

Polisen anser sig ha handfasta, tekniska bevis mot den nu gripne mannen. Tingsrätten gick på åklagarens linje och häktade honom misstänkt för brotten. Via sin advokat nekade han till brott.

Mattias Lundell

Publicerad: