Här tackar vi Oslo för guldfesten

NYHETER

OSLO

Tack Norge!

Tack för Inge Bråten och tack för två OS-guld!

Aftonbladet bjöd Osloborna på geléhjärtan för att visa vår uppskattning.

Foto: malin ARNESSON
gillar svensk-snask Behye Kayri, Josef Kayri (skymd), Haakon Eggen och Samir Outlou.

Vi begav oss till hjärtat av den norska huvudstaden, paradgatan Karl Johan, för att visa vår tacksamhet och skänka lite kärlek på alla hjärtans dag.

- Hej, vi kommer från avisen Aftonbladet i Sverige och vill tacka för att vi får låna Inge Bråten så att vi kunnat vinna två OL-guld.

Med den frasen försökte Aftonbladet överlämna geléhjärtan av tacksamhet till norrmännen. Det gick sådär.

Låter sig inte mutas

De kanske är bittra eller avundsjuka på att Sverige tagit två OS-guld och Norge inte ett enda. Klart är i alla fall att de fem första vi frågar inte gärna vill ha vårt mutgodis eller skaka våra tacksamma händer.

Sedan händer det plötsligt. Två unga norskor, Nikita Murphy, 20, och Julie Raknes, 18, låter sig väl smaka av våra geléhjärtan. De följer OS noga och tycker att deras förre, och Sveriges nuvarande, förbundskapten Inge Bråten är lite av en svikare.

- Men det är ju kul för er" Med lite norsk hjälp så kan ni ju.

Arnfinn Vangen, 42, och Marit Fleime, 42, är inne på samma linje. Först tar de godis. Sedan säger det att Sveriges framgångar beror på den norske förbundskaptenen.

- Men visst är det kul att Sverige tar medaljer - bara ni inte tar fler än Norge.

Barnen kommer

Nu har barnen på Karl Johan fått upp ögonen för svenskarna som bjuder. Samir Outtou, 13, och Haakon Eggen, 13, låter sig väl smaka. Med munnen full av godis säger Samir:

- Sverige är bra, men Norge är bättre.

Läs mer:

Eric Tagesson