Mördad - med 100 knivhugg

NYHETER

Misstänkt kan häktas i dag

Camilla Lifvendahl mördades med nästan hundra knivhugg.

Såren tyder på att samma kniv kan ha använts vid mordet på hennes styvsyster för ett halvår sedan.

I dag avgör Uppsala tingsrätt om den misstänkte mördaren ska häktas.

Foto: LETAR Polisen söker spår i kvinnans bostadsområde.

Det var en hemsk syn som mötte polismännen när de tog sig in i Camilla Lifvendahls lägenhet i Skutskär i förra veckan.

Enligt vad Aftonbladet erfar hade hon mördats med närmare 100 knivhugg.

Utredarna talar om ett extremt övervåld.

Inget vapen funnet

Enligt uppgifter till Aftonbladet har inget mordvapen återfunnits. Samma sak gäller även för mordet på Camilla Lifvendahls 18-åriga styvsyster, som mördades i Gävle tidigare i år.

Såren vid de två morden är likartade, vilket tyder på att samma kniv kan ha använts. Detta är dock inte bekräftat. Även om polisen i Uppsala och Gävle nu samarbetar kring de båda morden är det än så länge i två separata förundersökningar.

Den 28-åring som misstänks för det brutala mordet på Camilla Lifvendahl i Skutskär ställs i dag inför Uppsala tingsrätt. Rätten ska besluta om bevisningen räcker för att 28-åringen ska fortsätta att vara inlåst i avvaktan på fler utredningsresultat.

Bevismaterial

Enligt kammaråklagare Elin Blank finns det bevismaterial som efter dna-analys kommer att fälla eller fria 28-åringen. Även vid mordet i Gävle finns det dna-spår som får stor betydelse för polisutredningen.

Kammaråklagare Elin Blank har begärt 28-åringen häktad som misstänkt på sannolika skäl, vilket är den grövre misstankegraden. Detta tyder på att bevisningen mot mannen har stärkts under helgen.

Den anhållne 28-åringen uppges må psykiskt mycket dåligt. Om han häktas vill utredarna att han ska genomgå en liten rättspsykiatrisk utredning.

Tidigare artiklar