Prästen: Säg inte ja

1 av 6 | Foto: Barnkören gör sig beredd inför genrepet
NYHETER

En efter en kom de till vigselgenrepet, dolda bakom tonade bilrutor.

Kändisar, kungasläktingar och förstås – prinsessan Madeleine och Chris O´Neill.

Men det blivande brudparet fick inte säga ja till varandra.

Förberedelserna inför generalrepet av vigseln började redan vid halv tre-tiden. Då började mängder med barn från Adolf Fredriks musikklasser att samlas på den avspärrade inre borggården till Stockholms slott.

Innan dess hade både sångerskan Marie Fredriksson, artisten Peter Jöback, drottning Silvia och det blivande brudparet anlänt i bil till slottet.

Kör inleder vigsel

Prick klockan tre ställde barnen på borggården upp sig på raka led och sjöng.
Barnkören gick två och två och höll en grön girlang mellan sig med blommor. De tog sedan sikte mot slottskyrkan.

I kyrkan revs vigseln av från början till slut - exakt enligt schemat som ska hållas i morgon.

En källa som var på plats under genrepet uppger för Aftonbladet att kungen uteblivit. Istället var det drottning Silvia som övervakade tillställningen. Inte heller prins Carl Philip fanns på plats. Han var i stället på Solvallas temporära racingbana. Däremot fanns kronprinsessan Victoria där för att stötta sin syster.

Prästen:"Säg inte ja"

Enligt Aftonbladets källa uppmuntrade dessutom överhovpredikanten Lars-Göran Lönnermark det blivande brudparet att inte säga ja till varandra. Men det låg varken skrock eller tvivel bakom det beslutet, förklarar Lars-Göran Lönnermark.

– Det var så att vi övade på allt i dag men inte att de svarade ja, just den delen var inte med, säger han.

I övrigt har förberedelserna gått helt enligt planerna och överhovpredikanten Lars-Göran Lönnermark hoppas på en stämningsfull vigsel under morgondagen.

– Jag vill att brudparet ska känna att de verkligen är där och tar till sig det som framförs. Det kan vara svårt att slappna av med alla tv-kameror och journalister men jag hoppas att de klarar av det, säger han.