Man dömd till 13 år för mord på Christer, 48

NYHETER

Men familjen får inte veta vem den dömde är

1 av 2 | Foto: Christer Ohlsson mördades i Marocko i februari.

Marockanska polisen hävdade att en fallolycka låg bakom när Christer Ohlsson, 48, hittades döende i en flodfåra i Marrakesh.

Men hans familj var övertygad att han blivit mördad.

Nu har de fått rätt – nyligen dömdes en man till 13 års fängelse för mordet.

Det var i februari 2012 som den 48-årige svenske turisten Christer Ohlsson hittades vid vägkanten nära en flodfåra utanför Marrakesh. Han låg i en stor blodpöl och var då forfarande vid liv, men avled senare på sjukhus.

Den lokala polisen hävdade från början att det rörde sig om en fallolycka. Christer Ohlssons bror och vänner var övertygade att han blivit rånmördad, då hans plånbok och pass var borta. Polisen hävdade också att Christer ”stank av sprit”, vilket avfärdades av hans familj som tidigare berättat i Aftonbladet att han var absolutist och inte rört alkohol på 15 år.

Fick inte veta något

Nu har familjen fått rätt.

Domen kom redan den 12 februari i år, men familjen fick inget veta förrän en månad senare. De har ännu inte fått reda på vem som dömts eller hur straffet motiverades.

– Jag tycker att det är fruktansvärt dåligt skött av marockanska myndigheter. Vi vill absolut få veta vad som hände, säger brodern Johnny Ohlsson.

Han berättar att familjen sedan dödsfallet regelbundet varit i kontakt med svenska ambassaden, som i sin tur kontaktade marockanska myndigheter.

– Vi ville vara på rättegången och ta till vara Christers intressen. Men det fick vi inte. Nu vill vi veta veta vem som mördade Christer och varför, säger Johnny Ohlsson.

Svenska UD bekräftar uppgifterna om domen, uppger TT.