Man död efter knivdåd

Polisen släpper signalement på misstänkte gärningsmannen

En man i 45-årsåldern har dött efter att ha blivit knivskuren utanför en matbutik i Rissne, Sundbybergs kommun.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är mordet ett rån som urartat.

Den misstänkte mördaren ska ha burit ett vitt munskydd och röda skor när han lämnade brottsplatsen.

En man i 45-årsåldern har avlidit efter att ha blivit knivskuren utanför Hemköp i Rissne i Sundbybergs kommun igår kväll. Mannen hittades skadad vid 20.31 och fördes till sjukhus med ambulans, men hans liv gick inte att rädda.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha tagit ut pengar vid en bankomat då han blev rånad av gärningsmannen. Rånet ska sedan ha urartat. Till TT har polisen sagt att den nu döda 45-åringen inte är känd av dem sedan tidigare.

– Vi har en god lägesbild om hur det här har uppstått. Det tycks inte som att den målsägande över huvud taget har haft någon del i hur det här har uppstått, sa Ola Österling till nyhetsbyrån under kvällen.

Polisen spärrade av området under kvällen. Vid två i natt var den tekniska undersökningen klar.
Polisen spärrade av området under kvällen. Vid två i natt var den tekniska undersökningen klar.

Under kvällen pågick ett stort polispådrag med bland annat hundar och en helikopter sökte efter en gärningsman, som ska ha lämnat platsen till fots efter dådet. Stor vikt har lagts på möjligt bevismaterial i närheten av en bankomat.

Strax efter klockan två i natt var polisen klar med den tekniska undersökningen på platsen och avspärrningarna hävdes.

Röda skor och vitt munskydd

Under morgonen har polisen gått ut med signalement på den person som misstänks för mordet. Gärningsmannen ska vara en man, cirka 180-190 cm lång.

Vid mordtillfället ska han ha burit en blå midjelång jacka med vitt tryck på ryggen, svarta byxor med vita detaljer, röda skor och ett vitt munskydd.

– Vi har ett tydligt signalement som vi är säkra på och eftersom vi är det så väljer vi att gå ut med det. Sen kan jag inte gå in på varför vi har det, men vi har nu en förhoppning om att vi kan gripa personen om vi får mer vittnesuppgifter, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

”Stort antal vittnen”

Polisen har enligt Westberg under kvällen och natten hunnit höra ett stort antal vittnen till brottet.

– Vi har pratat med ett stort antal vittnen, jag kan inte gå på vad de har sett eller var de har befunnit sig. Har man gjort iakttagelser eller information vill man att man ringer polisen, säger Anna Westberg.

– Vi jobbar vidare på flera sätt med utredningen och med att gripa gärningsmannen. Vi har goda förutsättningar eftersom vi har ett tydligt signalement, men mer än så kan jag inte spekulera i nu, säger Anna Westberg.

Anhöriga till offret är underrättade.

Publisert: