Aftonbladet Daily

Efter åtta generationer – nu måste de flytta

PODD Aftonbladet på plats på sjunkande ön

Av: 

Jenny Ågren

NYHETER

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Isle de Jean Charles i Louisiana i södra USA håller på att försvinna helt och hållet. Tidigare bodde flera hundra personer på ön, men nu finns bara 12 familjer kvar.

Tidigare så var ön lika stor som Manhattan, men sen mitten på 1950-talet har ön förlorat 98 procent av sin landmassa. 2016 så beslutades att öborna skulle evakueras innan ön försvinner helt. De som fortfarande bor där blir några av USA:s första klimatflyktingar.

Hur är läget på ön i dag och vad kommer hända med byborna när de evakueras? Hur många fler riskerar att bli klimatflyktingar i just USA de kommande åren? Det här pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Emma Lovén Svensson, reporter på Aftonbladet.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04:00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS

ANNONS

SISTA CHANSEN: Upp till 25 % på solskydd för alla hudtyper hos MEDS

Extern länk från MEDS

Beställ här


Mer från Aftonbladet Daily

Publisert:

LÄS VIDARE

De mystiska monoliterna – vad är grejen egentligen?

ÄMNEN I ARTIKELN

Aftonbladet Daily

Aftonbladet podcast

AB Voice

USA

Klimatförändringar

Joe Biden

Donald Trump