Centerpartiet

C avfärdar M:s invit som helt oseriös: ”Spel för galleriet”

Av: 

Manne Berggren Wiklund

Olof Svensson

NYHETER

Moderaterna presenterade under dagen ett landsbygdspaket som skulle locka Centerpartiet att stödja Ulf Kristersson som statsminister.

En invit som enligt en centralt placerad källa inom Centerpartiet var ett ”spel för gallerierna”.

– Det är inte seriöst att låtsas sträcka ut en hand när det görs via pressträffar, säger källan.

Under den pressträff som hölls idag av moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson framstod det som att Centerpartiet fått erbjudandet om de omfattande satsningarna på landsbygden i förväg.

Någonting de visserligen fått, men genom ett mejl 20 minuter innan pressträffen hölls, berättar en centralt placerad källa inom Centerpartiet för Aftonbladet.

– Det Moderaterna ägnar sig åt just nu är bara ett spel för galleriet. Det är inte seriöst att låtsas sträcka ut en hand när det görs via pressträffar. Vi har inte pratat med M om förslagen i förväg utan informerades via mejl strax innan Svantesson stod på podiet, säger källan till Aftonbladet.

Ulf Kristersson ska enligt uppgift inte heller kontaktat Annie Lööf med förslaget om landsbygdssatsningarna. Förslaget skickades istället via ett mejl på tjänstemannanivå. Att förhandla på det viset avfärdar C som oseriöst.

En C-källa avfärdar M:s invit som oseriös.

Nobbar förslaget

Satsningarna som presenterades innehöll bland annat satsningar på polis, infrastruktur, jakt och bensinmackar på landsbygden. Någonting Moderaterna lovar att genomföra om C släpper fram Ulf Kristersson som statsminister. Det är satsningar som å ena sidan är välkomna enligt C, men som nobbas då C de inte tänker stödja Moderaterna så länge de har stöd av SD.

– Vi vill gärna samarbeta med Moderaterna och genomför gärna de förslag som presenterade i dag, men då inte i en konstellation där SD ingår eller har något inflytande, säger källan till Aftonbladet.

Aftonbladet har sökt Moderaterna för en kommentar.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Moderaterna försökte på onsdagen locka Centerpartiet med ett landsbygdspaket.
Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Centerpartiet

ÄMNEN I ARTIKELN

Centerpartiet

Ulf Kristersson

Moderaterna

Elisabeth Svantesson

Politik

Annie Lööf