Midsommar

Midsommarstök i hela landet – flera misstänkta och gripna

Här är några av nattens händelser

Av: 

Elle Kari Karlsson

Amanda Hällsten

Jonna Andersson

NYHETER

Polisen har haft att göra under midsommarnatten i både norr och söder.

Tusentals larm har inkommit – däribland ett larm om en våldtäkt i en Stockholm och en urspårad Tinderdejt i Surahammar.

”Midsommarkvällen och natten har varit stökig, jämförelsevis som ett riktigt stökigt helgdygn övriga året”, skriver polisen på sin hemsida.

Älvkarleby 21.51

En man blev misshandlad i samband med en midsommarfest i Skutskär strax före 22 på midsommarafton. Polisen larmades till platsen strax före 22. En anmälan om misshandel är upprättad. En person misstänks för brottet.

Helsingborg 22.41

En man blev misshandlad utomhus av flera personer. De misstänkta gärningspersonerna lämnade sedan platsen i en bil. Polisen har förhört vittnen och dokumenterat på brottsplatsen. Den misshandlade mannen har hörts av polis på sjukhuset.

Östhammar 22.55

En polis blev slagen i ansiktet när en patrull skulle omhänderta en berusad man i 35-årsåldern. Den berusade mannen försökte även sparka på en av poliserna.

Polisen har upprättat en anmälan om våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman och en anmälan om våldsamt motstånd. Mannen greps i samband med omhändertagandet men försattes på fri fot efter beslut från åklagare.

Stockholm 22.58

Polisen larmades till ett bråk vid en snabbmatsrestaurang i centrala Stockholm vid 23-tiden på midsommarafton. Två personer, en man och en kvinna, greps.

Mannen misstänks för misshandel, ringa narkotikabrott samt våldsamt motstånd. Kvinnan misstänks för grov stöld, misshandel och ringa misshandel.

Ingen av de två brottsoffren behövde sjukhusvård. Däremot anmälde en annan person att han blivit bestulen på sin mobiltelefon i samband med bråket. Mobilen hittades senare i en väska som tillhör en av gärningspersonerna.

Piteå 23.57

Strax innan midnatt inkom ett larm om en misshandel i Piteå. En man i 40-årsåldern hade misshandlat en man och en kvinna.

Mannen greps först av en ordningsvakt vid platsen. När polisen kom fram övertog de gripandet.
Under morgonen har mannen anhållits av åklagare.

Malmö 00.52

Under midsommarnatten bröt sig flera personer in på en golfklubb i Malmö. Både polis och väktare åkte till golfklubben – men missade inbrottstjuvarna. Vittnen ska ha sett dem lämnat platsen i en bil.

En dryg timme senare kom ännu ett larm från golfklubben. Men återigen var polisen för sent ute. Polisen misstänker att samma personer ligger bakom de två inbrotten. Vad som stulits är oklart.

Misstänkt våldtäktsförsök i Stockholm.

Stockholm 01.10

Polisen är i Aspudden efter ett larm om våldtäkt under natten. En man i 25-årsåldern har utsatts för ett våldtäktsförsök av en annan man. Larmet kom 01.10.

– Våldtäkten har skett i en park, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl vid Stockholmspolisen.

Parken är avspärrad och tekniker är på plats för att säkra spår. Även hundpatrull är på plats. Ingen är gripen.

Stockholm 01.37

Polisen larmades till en adress till centrala Stockholm om en man som misstänks ha gjort sig skyldig till misshandel och olaga hot. Mannen hade lämnat platsen när polisen kom dit, men han greps senare i närområdet.

Östhammar 01.55

En polispatrull i Östhammar fick syn på en pågående misstänkt misshandel i centrala Öregrund under midsommarnatten. När patrullen stannade till för ingripa cyklade en man iväg.

Patrullen följde efter den cyklande mannen och det hela slutade med krock. Cyklisten, en man i 35-årsåldern, har förts till sjukhus med oklara skador.

Två anmälningar om ofredade och en anmälan om misshandel kommer att skrivas. Krocken ska dessutom utredas av polisen internt.

En kvinna slog sönder fönster på en villa efter att en tinderdejt spårat ur i Surahammar.

Surahammar 02.09

Strax efter klockan 02 under midsommarnatten larmades polisen till en villa i Surahammar där en kvinna slog sönder fönster på en villa.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska kvinnan, som är i 50-årsåldern, ha varit på tinderdejt hos mannen som bor i villan. Vad som fick dejten att spåra ur är oklart.

– Vem som bor i villan eller varför kvinnan gjorde som hon gjorde vet jag inte. Men jag kan bekräfta att vi varit där, säger polisen presstalesperson Tobias Ahlén-Svalbro.

En ambulans kallades till villan för att plåstra om kvinnan som skadade sig när hon krossade villans fönster. En anmälan om skadegörelse är skriven.

Misstänkt grov misshandel på Böda Camping. Arkivbild.

Böda 02.14

En kvinna i 40-årsåldern har blivit misshandlad av en man i 30-årsåldern på ett campingområde i. Larmet om misshandeln inkom till polisen vid 02.14 i natt. Kvinnan fördes till sjukhus och mannen har gripits misstänkt för grov misshandel.

Mannen och kvinnan är bekanta sedan tidigare.

Vid 04.25 fick SOS in ett larm om en villabrand utanför Söderhamn.

Söderhamnsområdet 04.25

Vid 04.25 fick SOS in ett larm om en villabrand utanför Söderhamn. Enligt räddningstjänst på plats fanns det en risk för att branden skulle spridas, men vid 06-tiden hade de lyckats släcka elden. Villan har brunnit ner till grunden.

– Villan är totalskadad, men det är ingen spridningsrisk längre och vi är kvar för efterkontroll nu, säger Per-Ove Johansson, insatsledare för räddningstjänsten i Söderhamn.

Räddningstjänsten har inga uppgifter om personskador nu, men polisens tekniker ska undersöka byggnaden så snart det är möjligt.

Junsele 04.30

Ett midsommarfirande i Junsele i Sollefteå kommun spårade ur under natten.

Polisen åkte dit vid 04-tiden och 17 personer bötfälldes för en rad olika förseelser. 12 personer avvisades från platsen.

– Min gissning är att det handlar om trafikrelaterade brott, säger polisens presstalesperson Maria Linné.

På samma firande utbröt dessutom ett bråk mellan flera personer. Men ingen ska ha skadats. En anmälan om misshandel är gjord.

ANNONS

REA hos Åhléns - upp till 70% rabatt på massor av bästsäljande produkter!

Extern länk från Åhléns

Gå till rean

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Midsommar

ÄMNEN I ARTIKELN

Midsommar

Brott

Bränder

Våldsbrott

Våldtäkt

Narkotikabrott