Löfven: SD tänker inte vara ”röstboskap åt Ulf Kristersson”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Stefan Löfven attackerar M-ledaren Ulf Kristerssons inviter till Sverigedemokraterna.

Statsministern skriver på Facebook att Moderaterna är villiga att göra sig beroende av av ”ett arbetarfientligt högerparti sprunget ur vit makt-rörelsen”:

”Sverigedemokraterna kommer inte att bli passiva röstboskap åt Ulf Kristersson”.

Ulf Kristersson har den senaste tiden fått försvara sitt uttalande om att ”SD:s retorik förändrats en del de senaste åren”. Till TT säger han att han står fast vid att Sverigedemokraterna är en allt mer konstruktiv kraft i riksdagen.

Nu går Stefan Löfven (S) till attack på M-ledarens inviter till Sverigedemokraterna i ett långt Facebook-inlägg.

Statsministern säger att Ulf Kristersson och Moderaterna är villiga att göra sig ”helt beroende” av SD. Ett parti Stefan Löfven säger är öppna med ”sin extrema politik”.

”Det blir en regering som prioriterar sänkta skatter framför välfärden, som står på välfärdsföretagens sida, som attackerar fackföreningsrörelsen och som vill försämra vanligt folks trygghet på jobbet. Det är naturligt att ett sådant regeringsalternativ granskas” skriver han på Facebook.

Statministern säger också att en M-ledd regering med stöd av SD kommer att vara tvungna att acceptera Sverigedemokraternas inflytande i alla beslut. Att SD inte kommer vara ” passiva röstboskap åt Ulf Kristersson”.

Stastministern tar i sin skrivna attack på Facebook upp att Sverigedemokraterna redan har krävt att få vara med och göra upp om statsbudgeten i en M- och KD-regering som styr med SD:s stöd.

”Det är uppenbart att en högerkonservativ regering är helt beroende av Sverigedemokraternas stöd. Vad kommer Ulf Kristersson gå med på, var går gränsen för vad han kan acceptera för att få regera?” skriver Stefan Löfven.

I sin attack säger Stefan Löfven att Sverige står inför ett vägval när pandemin är över. Och han och Socialdemokraterna kommer vara alternativet som står för ”demokrati och människor lika värde”.

”Människors lika värde, demokrati och öppenhet är inte bara fina ord. Det är värderingar som behöver försvaras i varje val, varje dag, i varje beslut. Det är en självklarhet för mig och för socialdemokratin” skriver statsministern på Facebook.

Statsminister Stefan Löfven går till attack mot Ulf Kristersson.
Foto: TT
Statsminister Stefan Löfven går till attack mot Ulf Kristersson.
Publicerad: