Man skjuten till döds i Märsta – stor polisinsats

En man i 25-årsåldern har skjutits till döds i Märsta norr om Stockholm.

Enligt uppgifter till Aftonbladet blev mannen skjuten i huvudet.

– Vi har väldigt många poliser på plats som jobbar med ärendet, säger Per Fahlström, presstalesperson för polisregion Stockholm.

En omfattande polisinsats pågår i Märsta i Sigtuna kommun, norr om Stockholm, där en man i 25-årsåldern skjutits ihjäl.

Enligt uppgifter till Aftonbladet blev mannen skjuten i huvudet när han väntade på bussen. Flera skott ska ha avlossats i samband med dödsskjutningen och skytten ska sedan ha flytt på en elsparkcykel. Kulorna ska även ha träffat bussen.

Polisen fick in samtal om skjutningen klockan 11.50, sedan förbipasserande hittat en skadad person utomhus. Ett stort antal polispatruller liksom ambulans kallades till platsen.

Mannen hittades vid en busshållplats i villaområdet Östra Steninge. Brottsplatsen har spärrats av i väntan på kriminalteknisk undersökning.

Tekniker på plats.
Tekniker på plats.
Polis på plats.
Polis på plats.

Polisen söker nu efter en eller flera gärningspersoner. Enligt Aftonbladets reporter på plats cirkulerar både polishelikopter och drönare runt brottsplatsen och minst nio polisbilar syns kring avspärrningarna.

Meddelandet från polisen om att mannen dött kom vid 13.50-tiden. Mannens anhöriga är underättade.

– Vi kommer ha dörrknackning och hålla förhör för att få en klarare bild kring vad som har hänt, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Under kvällen kommer polisen att ha en ökad närvaro i området, dels i trygghetsskapande syfte men också för att kunna ta emot information som kan ha med skjutningen att göra.

Strax efter 15.30 var ingen gripen för dådet och polisen hade fortfarande ett stort antal patruller i området.

Polis på plats i Märsta där en man hittats skjuten.
Polis på plats i Märsta där en man hittats skjuten.
Tekniker undersöker brottsplatsen.
Tekniker undersöker brottsplatsen.
Publisert: