Skottlossning på semesterort i Mexiko – fem döda

NYHETER

Minst fem människor dödades och nio skadades tidigt i morse när skottlossning bröt ut på en nattklubb i den mexikanska charterorten Playa del Carmen.

– Vakterna trodde att det var fyrverkierier och sa att allt är okej, berättar vittnet Valerie Lee, som gömde sig under ett bord.

Foto: Emanuel Gesang

En mexikansk festival har stängts ner efter skottlossning på kända nattklubben Blue Parrot.

”Det är med stor sorg vi meddelar att polisen har bekräftat en ensam skytt utanför nattklubben Blue Parrot i Playa Del Carmen tidigare idag”, skriver BPM Festival på sin Facebook-sida.

”Tre av de döda är från festivalens säkerhetsteam som förlorade livet när de försökte skydda kunder inne i lokalen.”

Den brittiske house-dj:n Jackmaster skriver på Twitter att flera personer har dödats.

”Många skadade”

”Någon har kommit in på klubben i Playa del Carmen och skjutit. 4–5 döda och många skadade”, skriver Jackmaster.

Uppgifterna var länge obekräftade från officiellt håll, men på eftermiddagen svensk tid uppger nyhetsbyrån AP att poliskällor bekräftat attacken, och att minst fem dödats och nio skadats i dådet.

En medarbetare på musiksajten Mixmag, Valerie Lee, bevittnade skottlossningen på plats.

”Gömde oss bakom en vägg”

– Vi var på backstageområdet, vilket ligger supernära entrén. Minst 4–5 skott avlossades. Folk började springa mot en utgång i bakre delen av lokalen. Vi gömde oss bakom en cementvägg och kröp sedan in under ett metallbord, rapporterar Lee.

– Men säkerhetsvakter trodde inte att det var skottlossning utan insisterade på att det handlade om fyrverkerier och att allt var okej, fortsätter hon.

Eventuell ytterligare skjutning

Mixmag uppger att även ytterligare en skjutning ha inträffat på The Jungle, där BPM hade ytterligare en avslutningsspelning.

Tiotusentals personer besöker varje år den elektroniska musikfestivalen arrangeras i turistorten, skriver TT.

Playa del Carmen på Yucatánhalvön är ett populärt resmål för svenska resenärer.

”Våra tankar är med offren, deras familjer och alla som påverkas av denna tragiska händelse”, skriver BPM Festival på sin Facebooksida.